Muškarac uhapšen dok je nosio telo ujaka u poštu kako bi preuzeo njegovu penziju

Muškarac je uhapšen sa saradnikom nakon što je odvukao beživotno telo svog ujaka u poštu kako bi pokušao da podigne njegovu penziju.
Muškarac uhapšen dok je nosio telo ujaka u poštu kako bi preuzeo njegovu penziju
Foto: Pixabay
Četrdesetjednogodišnjak iz Polerton Rouda u Karlou, u Irskoj, osuđen je na dve godine zatvora nakon što su on i još jedan muškarac priznali krivicu za ovaj zločin, prenose Nezavisne novine.
Par je uzeo beživotno telo šezdesetšestogodišnjeg čoveka kako bi pokušali da podignu njegovu penziju, a njegovo telo je kasnije otkriveno u pošti.
Počinioci su se prošle sedmice našli na optuženičkoj klupi suočeni s optužbama za pokušaj prevare u vezi s penzijom od 246 evra. 
 
Na saslušanju o kazni u okružnom sudu u Karlou, sudija je osudio jednog muškarca na dve i po godine s uslovnim puštanjem poslednjih šest meseci, a drugog na dve godine iza rešetaka s poslednjih šest meseci uslovno, izveštava "Dublin Live".
 
Incident, u kojem je preminuli čovek ujak jednog od muškaraca, dogodio se u Hosijevoj pošti u Karlou 21. januara prošle godine.
 
Sudu je prikazana slika beživotnog tela na tlu pošte nedugo nakon što je službeno proglašen mrtvim.
 
Na prikazanom snimku CCTV-a vidi se kako osuđenici vuku ono što je svedok opisao kao beživotnog i sivog muškarca duž ulice i u poštu. Njegove noge vukle su se po tlu dok su ga dvojica muškaraca nosili pod rukama i vukli do prednjeg pulta.

Prisutni u pošti su se okupili - s jednom ženom koja je telefonirala hitnoj službi dok su njih dvojica preskakali red i odvlačili čoveka do šaltera gde su tražili da im se preda penzija, prenosi "Mirror".

  • Jaa

    24.07.2023 17:32
    tipican engleski crni humor
  • Lemur sa Podbare

    24.07.2023 15:42
    nisu originalni
    Podseti me na Mrtav ladan, kada su dedu vodili do Vrsca da ga sahrane...
  • memorija

    24.07.2023 14:52
    kao u filmu
    Vikend kod Barnija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin