BMW predvodi listu najboljih automobila, čak četiri "japanca" u TOP 10

Na lista najboljih proizvođača koju Consumer Reports objavljuje svake godine, BMW se prvi put u istoriji istraživanja popeo do prvog mesta.
BMW predvodi listu najboljih automobila, čak četiri "japanca" u TOP 10
Foto: Pixabay
Kako prenosi Index.hr, radi se o studiji u kojoj se 32 automobilske marke pozicioniraju prema ocenama testova pojedinih modela automobila, ali i testova pouzdanosti, bezbednosti i zadovoljstva postojećih vlasnika.
Ove godine se dogodilo nekoliko iznenađenja, a najzvučnije će svakako biti skok BMW-a. Nemački premium se popeo za dva mesta i odneo pobedu. Prošlogodišnji pobednik Subaru pao je samo do drugog mesta, dok je na trećem mestu Mini, podmarka BMW-a i uopšteno sve cenjenija marka u Americi.
U Top 10 je ušla samo još jedna evropska marka. To je Audi na 9. mestu. Top 10 zaključuje Kia, osetno bolje pozicionirana od sestrinskog Hyundaija. Najbolje pozicionirana američka marka je Buick na 12. mestu, dok najveći skok beleži Lincoln, i to za čak 10 mesta. A kad smo kod skokova, treba spomenuti kako je najveći napravio Genesis koji je zbog bolje pouzdanosti skočio za 12 mesta, prenosi Index.
 
Vreme je i za razočaranja. Spomenućemo Porše koji je na 14. mestu, Volkswagen i Volvo dele 19, a Mercedes je tek na 26. mestu. Na začelju su, sada već očekivano, Jaguar, Jeep i Land Rover, omiljeni među bogatijim slojem stanovništva.
 
Spomenimo i kako Fiat, Maserati, Polestar, Ram i Rivian nisu na listi jer nisu imali dva testirana modela.
 
Cela lista izgleda ovako:
 
BMW
Subaru
Mini
Lexus
Honda
Toyota
Genesis
Mazda
Audi
Kia
Acura
Hyundai
Buick
Porsche
Dodge
Lincoln
Tesla
Infiniti
Volkswagen
Volvo
Nissan
Ford
Chevrolet
Cadillac
Chrysler
Mercedes-Benz
GMC
Mitsubishi
Alfa Romeo
Jaguar
Jeep
Land Rover
  • Teodor

    01.08.2023 18:34
    @Bora
    Ne Boro, najbolji auto je službeni auto.
    Samo on može sa 100 km/h preko ovih naših rupa.
  • Lala

    30.07.2023 19:06
    Crnjak
    BMW je institucija ,on ne spada pod auta...auto je wv i ostala boranija. Meni je ponekad zao pojedinaca koji spominju neke multiple ,golfove i ostalu skalameriju. Nikada nisu vozili BMW ali komentarisu kao da su neki strucnjaci.
  • Bora

    30.07.2023 05:56
    Nov
    Najbolji auto je nov auto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin