Dojadili im bahati vozači koji non-stop voze prebrzo: Moraće da ugrade limitator brzine

Njujork planira izmenu zakona tako da oni uhvaćeni u prebrzoj vožnji budu kažnjeni ugradnjom limitatora brzine.
Dojadili im bahati vozači koji non-stop voze prebrzo: Moraće da ugrade limitator brzine
Foto: Pixabay
"Ako u svom dosijeu imaš prekoračenje brzine na ulicama našeg grada, prisilićemo te da usporiš", izjavio je Andre Gunardes, senator države Njujork.
Novi predlog zakona ide upravo u tom smeru. Ukoliko vas u Njujorku nadzorne kamere snime kako ponovo kršite ograničenje brzine, zakon će vas prisiliti da usporite. 
Predlog zakona je već javno predstavljen, i to na posebnoj manifestaciji u Bruklinu na raskrsnici gde je u aprilu 31-ogodišnja Ketrin Heris poginula kad je na nju naleteo automobil koji je vozio iznad ograničenja.
 
Prema tom predlogu zakona, vozači koji skupe šest kazni za prebrzu vožnju i prolazak kroz crveno svetlo, ili prikupe 11 kaznenih bodova u 18 meseci, bili bi kažnjeni ugradnjom limitatora brzine u njihov automobil.
 
Automobil s limitatorom mogao bi voziti do 48 km/h, odnosno osam km/h iznad ograničenja. 
 
Ovaj program inspirisan je sličnim programom koji se koristi za vozače uhvaćene u vožnji pod uticajem alkohola.
 
Prema guvernerovim rečima, radi se o tri odsto vozača koji ponavljaju prekršaje i nižu kaznu za kaznom. Oni samo plaćaju kazne, a nemaju nikakve restrikcije jer kamera za nadzor brzine identifikuje vozilo, a ne vozača, ističe jedan od predlagača novog zakona.  
"Postoji uporna kohorta vozača koji dobijaju po pet, šest ili 20 kazni za prebrzu vožnju i voze našim ulicama bez ikakvih posledica, a svaki put im stigne samo mala opomena", rekao je Gunardes i poručio: "Ovo su najopasniji vozači na našim ulicama."
 
Ukoliko ovaj predlog zakona bude usvojen, Njujork će biti prva država koja će u automobile ugrađivati alkotestere, ali i limitatore brzine. 
 
Dodajmo kako je prošle godine predstavljen predlog zakona prema kom bi svi novi automobili u državi trebalo da budu opremljeni limitatorom brzine.
  • Robot

    13.08.2023 09:42
    Ma da.
    Zbog kula bliznakinja se i dan danas izuvamo na aerodromima. Mani te me tih "mera". Samo povećavaju represiju. Jer za kastu zakon svakako ne važi.
  • Realista

    13.08.2023 09:26
    populistički idioti
    A šta sprečava tog vozača da kupi još jači, još brži automobil pa da opet jurca? Umesto da povećaju kaznu, populisti prebacuju odgovornost sistema na komplikovane, nepouzdane individualne procedure.
  • Ђорђе

    13.08.2023 08:30
    Како то: 'добијају 5-6 или 20 казни за пребрзу вожњу и возе без икаквих последица '?! Па какве су то 'казне' онда?! Да нису то Вучкови кумићи у брзинским посетама вашем граду?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin