Putnica pokušala da unese izmet žirafe na aerodrom u SAD: Tvrdi da od njega pravi nakit

Američki carinici su osujetili plan jedne žene iz Ajove koja je htela da napravi nakit od izmeta žirafe koji je pokupila na putovanju u Keniju i donela u SAD u prtljagu.
Putnica pokušala da unese izmet žirafe na aerodrom u SAD: Tvrdi da od njega pravi nakit
Foto: Pixabay
Kada je izabrana za dodatni pregled stvari po dolasku na aerodrom Mineapolis-Sent Pol 29. septembra, putnica je sama prijavila da ima malu kutiju sa fekalijama - saopštila je Federalna služba carinske i granične zaštite.

Žena je rekla carinicima da namerava da od izmeta napravi ogrlicu jer je ranije već jednu napravila od izmeta losa.

Stručnjaci agencije za poljoprivredu zaplenili su malu kutiju i uništili izmet žirafe.
 
"Postoji stvarna opasnost od unošenja fekalnih materija u SAD", rekao je u saopštenju terenski direktor Carine i granične zaštite Čikaga LaFonda D. Saton-Berk uz procenu da je ta osoba ušla u SAD i nije prijavila šta je donela, "bila bi velika verovatnoća da se razboli od zakvog nakita i stekne ozbiljne zdravstvene probleme".
 
Afrička svinjska kuga, klasična svinjska kuga, Njukaslska bolest, slinavka i šap i vezikularna bolest svinja su među oboljenjima u Keniji koje je carina navela kao rizik od donošenja izmeta.

Teme

nakit
  • zzz

    07.10.2023 17:08
    Rešenje
    Nije morala da donosi izmet iz inostranstva. Mogla je da se zaposli u zoološkom vrtu. Tako bi skupila izmet svih vrsta i mogla da pokrene biznis.
  • ...

    06.10.2023 12:00
    @Samo pitam

    Hm, vidis...
    Nakit od parizera? Mozda prethodno fizioloski obradjenog?
  • Samo pitam

    06.10.2023 11:05
    Kako nešto slično nije palo na pamet ovim našim suludim obožavaocima dela i nedela jedinog i neupitnog ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin