FOTO Sveštenik uništio bundeve koje su deca rezbarila za Noć veštica: "Satanistički simboli"

Sveštenik Jaromir Smejkal iz sela Kurdejova u Češkoj uočio je izložbu izrezbarenih bundeva u blizini svoje crkve i uništio je.
FOTO Sveštenik uništio bundeve koje su deca rezbarila za Noć veštica: "Satanistički simboli"
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Izlazeći iz župnog dvora u nedelju uveče ugledao sam brojne simbole satanističke svetkovine Noći veštica postavljene ispred naše svetinje. Postupio sam prema svojoj veri i dužnosti oca i zaštitnika dece koja su mi poverena i uklonio te simbole", napisao je sveštenik rimokatoličke Crkve svetog Ivana Krstitelja.
Kada su ugledala uništene bundeve, deca su bila tužna i počela su da plaču. Krenula su da rezbare nove bundeve pa su ih ponovo ostavila u parku. Ali, priča se ponovila, bundeve su ponovno uništene i bačene u smeće.
Sveštenik je bio prisiljen da se izvini nakon što je dva dana zaredom u vandalskom činu uništavao dečje ukrase od bundeva, piše Njujork post.
 
Na Fejsbuku su objavljene fotografije na kojima su bundeve potpuno neprepoznatljive. Otac Smejkal kasnije je rekao da, da je znao da su to radila deca, ipak ih ne bi uništio.
 
  • Србин пише ћирилицом

    25.10.2023 18:29
    .
    И у праву је што је уништио.
  • Steva

    25.10.2023 17:26
    Mislim da nisu problem rezbarene bundeve koje su deca izradili nego je problem što se to vezuje za određeni dan.
  • Марко

    25.10.2023 09:49
    Марко
    Ово се радило још за време Немањића у тадашњој Рашкој!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin