Beskućnik nije imao dokumenta da podigne dobitak na lutriji - ali će ipak dobiti novac

Italijanskom beskućniku koji je u oktobru na lutriji osvojio 37.000 evra, ali listić nije uspeo da unovči jer je imao zastarela dokumenta, vlasti su na kraju ipak izašle u susret.
Beskućnik nije imao dokumenta da podigne dobitak na lutriji - ali će ipak dobiti novac
Foto: Pixabay
Njemu je omogućeno da dobije novac, objavili su mediji.
 
Đanluiđi, poznatiji po nadimku Kasano, u početku nije mogao da unovči listić jer nije posedovao zdravstvenu knjižicu, a i njegov poreski broj je istekao. 
Kako prenosi italijanski list "Corriere Adriatico", nakon mesec dana birokratskih komplikacija zvaničnici su prošlog petka rekli da može da podigne novac.
 
"Da biste naplatili dobitak potrebna vam je zdravstvena, ali je ja nemam. Imam samo stari poreski broj koji je nevažeći", rekao je Đanluiđi, dodavši da će osvojenim novcem raspolagati sam i da i dalje želi da bude "nevidljiv". 
Kasano je 24. oktobra dobio premiju na lotu 4+1, a listić je platio 1,5 evro.
 
On je poreklom iz Apulije. Oni koji ga poznaju u njegovom rodnom mestu Senigaliji, letovalištu u pokrajini Marka, dali su mu nadimak Kasano po bivšem napadaču Rome i Italije Antoniju Kasanu, rođenom u gradu Bariju. 
  • Франсо

    28.11.2023 11:25
    комично и ништа више
    Да се којим случајем у 21. веку појави Исус, можда би остао нормалан и жив, када би био невидљиви бескућник попут овог Касана.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin