Srbija kupila direktivu kojom je Hitler izdao naređenje za napad na Kraljevinu Jugoslaviju

Vlada Srbije saopštila je danas da je država kupila direktivu "br. 25", kojom je nemački kancelar Adolf Hitler 27. marta 1941. godine izdao naređenje za napad na Kraljevinu Jugoslaviju.
Srbija kupila direktivu kojom je Hitler izdao naređenje za napad na Kraljevinu Jugoslaviju
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da je taj dokument, čiji je sadržaj označio početak Drugog svetskog rata na celokupnoj teritoriji Kraljevine Jugoslavije, uporediv u svom značaju sa telegramom objave rata Kraljevini Srbiji od strane Austro-Ugarskog carstva 28. jula 1914. godine.
"Ovaj dokument sadrži i eksplicitnu naredbu za sprovođenje brutalnih vazdušnih napada i danonoćno bombardovanje Beograda, spremnost da se nakon okupacije Jugoslavije delovi njene teritorije predaju Bugarskoj i Mađarskoj, kao i to da će političkim obećanjima Hrvatima biti pooštrena unutrašnja politička zategnutost u Jugoslaviji", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je sadržaj te direktive rezultirao, pored ostalog, i stvaranjem svih neophodnih preduslova za uspostavljanje Nezavisne Države Hrvatske, odnosno za otpočinjanje genocida nad pripadnicima srpskog naroda na njenoj celokupnoj teritoriji.
  • Bravo

    30.11.2023 14:30
    E,neka su platili kada nije legalno moglo da se dobije. Za to legalno je potrebna dobra volja koje nije bilo. Mislim na onu drugu stranu koja je nelegalno sve radila, smisljala i sprovodila.
    Sada imamo dokaz da nije moglo legalno da se dobije, a učinjena mnoga zverstva nelegalno i po nečijoj direktivi.
    Sada kada im fali para, sve će prodati. Hehe,eto dodjosmo do dokumenta, pa makar i platili novcem. Da, ne vičemo i paranoisemo da su zli neki to i svašta drugo radili, a oni se brane ne, nismo,vi ste ludi.
    Bravo za istinu!!!
  • Mićo

    30.11.2023 13:40
    @Sabahudin
    Pa kad je naša vlast 50 miliona puta gora od švapske.
  • Lokalac=mohikanac

    30.11.2023 06:42
    Ima se tudjih para, moze se tudjim parama. Ovi patrioti se ponasaju kao pijani milioneri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin