FOTO: Zarina nova kampanja izazvala bes korisnika mreža i pozive na bojkot

Zarina nova kampanja izazvala je veliki bes i osudu na društvenim mrežama jer je mnoge korišćenje statua obmotanih belim čaršavima podsetila na prizore stradanja u Gazi.
Društvene mreže sada "gore" budući da mnogi korisnici optužuju Inditeksov najpopularniji brend Zara za iskorišćavanje ubistava u Gazi u svojoj reklamnoj kampanji.
 
Španski brend je na svojim nalozima na društvenim mrežama podelio slike najnovije Zara Atelier kolekcije s američkom manekenkom Kristen Mekmenami.
Kampanja prikazuje Mekmenami kako stoji u sobi s lutkama prekrivenim belim čarvafima, a sve je u ruševinama. Prema opisima, Zarina poslednja linija je "kolekcija ograničenog izdanja" kojom se slavi "posvećenost izradi i strast prema umetničkom izražavanju" brenda.
 
 
Međutim, kampanja je razbesnela korisnike na Instagramu i X-u koji tvrde da reklama neverovatno podseća na prizore stradanja u Gazi gde su ovakve scene zamotanih tela u bele čaršave postali svakodnevica.
Zara za sada nije ponudila nikakvu zvaničnu izjavu o tim optužbama. No, nakon niza prozivki, brend je ipak uklonio sporne fotografije sa svojih profila.
 
@luminewolf1313 Boycott @ZARA and their blatant support for Isnotreal as well as mocking those lost in this gen0c1d3. #freepalestine❤️ #fromtherivertotheseapalastinewillbefree #dontstoptalkingaboutpalestine ♬ Palestina Menangis - DJ Boqie
 
Brojni su nakon sporne reklame čak pozvali na bojkot omiljenog brenda.
  • Nevenka

    11.12.2023 20:16
    Bg
    Kakva kampanja prosecnog brenda. Prvi put privukli paznju i to na gnusan nacin. Ovde ne dolazi do izrazaja nikakav komad odece, samo vidim haos, mrtve, rusevine...i ne mislim da je ovo reklama brenda nego namerno ruganje tragediji. Ko drugom zeli zlo, u kuci mu bilo.
  • Joka

    11.12.2023 10:45
    Lucanski
    Tacno, ja sam nasla objave nekih korisnika, i stvarno jeziva kampanja, smejati se tragediji, necijim zivotima. Ja u Zari ni ne kupujem a sada ne bih ni besplatno da je. Kao da nosim krv tih jadnih ljudi
  • Ina

    11.12.2023 10:15
    Zara
    Naravno da su ovo scene iz Gaze, ljudi nasli fotografije koje su pandan ovim "umetnickim": majka koja drzi dete uvijeno u belu tkaninu kao ova manekenka sto drzi telo, pa beli fosfor, ovaj prah, delovovi tela- trup, mapa Palestine u pozadini. I sramota nekome sluzi kao inspiracija. A inace Zara obicni dronjci...plus sto se zna da koriste decu u siromasnim zemljama za mesecnu platu od 5 dolara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin