Najstarija osoba u Japanu postala 115-godišnjakinja Tomiko Itooka

Tomiko Itooka, 115-godišnja žena iz Ašije, grada na zapadu Japanu, postala je najstarija osoba u toj zemlji nakon što je jedna 116-godišnjakinja koja je bila nosilac te "titule" preminula.
Najstarija osoba u Japanu postala 115-godišnjakinja Tomiko Itooka
Foto: Pixabay
To je danas saopštilo japansko ministarstvo zdravlja.
 
Itooka je rođena 23. maja 1908. u Osaki i bila je najstarija od troje braće i sestara.
Kada je prvi put došla u starački dom u Ašiji 2019. godine, još je mogla da se kreće samostalno, ali danas mora da koristi invalidska kolica da bi došla do dnevne sobe, prema rečima osoblja doma.
 
Itooka uživa u slatkišima i u ispijanju probiotičkih napitaka, reklo je osoblje, preneo je Kjodo.
Njen rođendan se slavi svake godine, a ove godine joj je čestitao gradonačelnik Ašije Riosuke Takašima, koji je u aprilu izabran za najmlađeg gradonačelnika u istoriji Japana pošto ima 26 godina.
 
Itooka je postala najstarija osoba u Japanu nakon smrti 116-godišnje Fuse Tacumi koja je preminula u utorak.
 
Nova rekorderka, međutim, tek treba da bude obaveštena da je najstarija osoba u Japanu, jer trenutno ima grip i saznaće novosti kada se oporavi, reklo je osoblje staračkog doma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin