Tuča profesora i učenika u Zagrebu: Profesor dobio otkaz

Nakon što se na internetu pojavio video-snimak na kojem se vidi fizički sukob profesora i učenika zagrebačke Mašinsko-tehničke škole "Frana Bošnjaković", odlučeno je da profesor dobije otkaz.
Tuča profesora i učenika u Zagrebu: Profesor dobio otkaz
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na snimku se vidi kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora koji sedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu, nakon čega profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim rvanjem pred školskom tablom, prenosi Index.hr.
 
U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi, profesor pritom pada na tlo, a nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ponovo pokušava da ga udari istim predmetom.
U tom trenutku se uključuju još dvojica učenika koji hvataju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.
 
Profesor im nakon nekoliko sekundi izmiče iz ruku, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika, nakon čega su se umešali i ostali učenici koji su ih razdvojili.
Direktorka škole Bosiljka Galenić rekla je da će profesor dobiti otkaz, ali nije odgovorila hoće li sankcije snositi i učenici.
 
"U navedenom je slučaju škola postupila prema protokolima, o događaju obavestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihovih postupaka, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, nezavisno od okolnosti", rekla je Galenić.
  • Samo pitam

    20.12.2023 20:15
    Da li je učenik možda sin nekog kuma, brata, podobnog člana ili možda navijač dinama .... ?

    Pozor: Svaka sličnost je NAMERNA!
  • Vera

    20.12.2023 11:53
    Profesoru otkaz, a učeniku nagrada. Sve je nakaradno.
  • Neupućen

    20.12.2023 11:10
    Buuuu
    A zašto obezbeđenje nije otpušteno?
    A zašto je otpušten čovek koji se branio od fizičkog nasrtaja?
    Ako klinac ima dosije, odmah profesora vratiti na rad.
    Sramota je dozvoliti da učenik dodirne profesora. Profesor treba da ima pravo da se brani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin