Ako vozite kroz Hrvatsku, da znate: Nove kamere snimaće i unutrašnjost vozila

Početkom ove godine na hrvatskim putevima počelo je postavljanje novih nadzornih kamera.
Ako vozite kroz Hrvatsku, da znate: Nove kamere snimaće i unutrašnjost vozila
Foto: Pixabay (ilustracija)
Do sredine godine očekuje se da će ih biti postavljeno ukupno oko 1.700. 
 
Biće postavljene uglavnom na regionalnim ili lokalnim saobraćajnicama, a snimaće i unutrašnjost vozila.
Nove kamere deo su projekta kontrole i upravljanja saobraćajem "Crocodile 2 Croatia", odnosno "Cro 2 Cro", koji je deo evropskog projekta "Crocodile".
 
Ukupna vrednost projekta "Cro 2 Cro" je 10,96 miliona evra, od čega 85 odsto finansira Evropska unija bespovratnim sredstvima kroz Instrument za povezivanje Evrope.
Napredne kamere će osim brzine vožnje moći da snima i unutrašnjost vozila, pa će vozače čekati i kazne za nevezivanje pojasa i korišćenje mobilnog tokom vožnje.
 
Kamere će biti postavljene na regionalnim ili lokalnim putevima koji su sa stajališta sigurnosti saobraćaja opasnije od auto-puteva. Najviše će biti postavljeno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a među gradovima u Zadru, gde će biti na 17 raskrsnica.
  • Millo

    10.01.2024 19:12
    AV izbeglica 2
    Pozdrav istomišljeniku!!!
  • StevaDžo

    10.01.2024 15:16
    Kamere na podravskoj mag.
    Isprobao na svojoj koži. Prošle godine kraj oktobra...1. sat 21 minuta noću...ograničenje 70 vozio sam 113 km/h. Cena zadovoljstva 400€ sa troškovima postupka i 1 mesec zabrana vožnje kroz HR. Ko neveruje može da proba. Čestitka posle 20 dana me našla na srpskoj adresi.
  • Сеновић

    09.01.2024 03:07
    Када ће по кућама

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin