I Srbi i Hrvati od svih automobilskih marki najviše guglali - BMW

I ove godine je sprovedena studija popularnosti pojedinih automobilskih marki.
I Srbi i Hrvati od svih automobilskih marki najviše guglali - BMW
Foto: Pixabay
Anketu je sproveo australijski Compare the Market koristeći podatke s Google Trendsa i izneo koje su tri najprodavanije marke u 155 zemalja sveta. 
Na samom vrhu nema promena, a to znači da je Toyota i dalje najpopularnija marka. Broj 1 je u 64 zemlje sveta. Međutim, iznenađenje je na drugom mestu, a to je novopridošli Tesla s titulom najpretraživanije marke u 29 zemalja sveta. Tesla je na treće mesto pomerio BMW, koji je trenutno najpopularniji u 26 zemalja. 
Zanimljivo da su sve dalje marke bitno zaostale pa tako Audi najviše pretražuju u sedam, a Mercedes u samo šest zemalja. 
 
Zanimljivo je pogledati i šta pretražuje regija Balkana. Tri najpopularnije marke u Hrvatskoj su BMW, Audi i Tesla, baš kao i u Srbiji. 
 
Za BiH, Crnu Goru i Sloveniju važe slični interesi, ali uz Audi kao broj 1 u prve dve zemlje i BMW kao najzanimljiviji Slovencima. Severna Makedonija je verna njemačkom trio premiumu. 

Teme

bmw
  • BMW

    10.01.2024 22:29
    Dijagnoza
  • RV

    09.01.2024 10:43
    Kolna braća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin