Oltar crkve u Nemačkoj ponovo posvećen nakon što je par na njemu imao seks

Oltar crkve u Gornjoj Bavarskoj ponovo je posvećen nakon što je par na njemu imao seks, a počinioci su odgovarali pred sudom.
Oltar crkve u Nemačkoj ponovo posvećen nakon što je par na njemu imao seks
Foto: Pixabay (ilustracija)
Oltar u katoličkoj crkvi u Šehenu pripremljen je za katolički obred, a lokalni sveštenik ga je zatim ponovo blagoslovio tamjanom i svetom vodom tokom mise. 
 
Slučaj je dospeo na naslovnice prošle godine kada je par koji je imao seksualni odnos u crkvi i to dokumentovao, morao da odgovara pred sudom.
Žena o kojoj je reč prihvatila je kazneni nalog pa se suđenje zakazano za početak februara 2024. neće održati, objavio je okružni sud. Visina kazne nije objavljena jer se skraćeni kazneni postupak uglavnom ne objavljuje.
 
Njenom partneru sudiće se jer je optužen i za druge teške prestupe. Suđenje protiv njega se nastavlja, najverovatnije krajem januara.
Čovek rođen u Rozenhajmu, koji prema sudu nije komentarisao brojne optužbe protiv njega na početku suđenja, optužen je za prestupe uključujući uvredljivo ponašanje na "mestu posvećenom bogosluženju verske zajednice". Optužen je i za napad, oduzimanje slobode, pretnju i prevaru.
  • Dawkins

    16.01.2024 14:37
    religija = zlo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin