Bitlsi postižu milione na aukcijama, i to kao - slikari

Slika koju su članovi "Bitlsa" zajedno naslikali tokom turneje u Japanu 1966. godine, prodata je za 1,74 miliona dolara na aukciji kuće "Kristiz" u Njujorku.
Delo pod imenom "Slike žene" rađeno je delom uljanim bojama, a delom tehnikom akvarela, prenosi RTS
 
To je jedina poznata slika koja je delo svih članova muzičkog sastava i potpisala su je sva četiri člana: Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star.
Slika je nastala u apartmanu starog hotela "Hilton" u Tokiju, na listu tradicionalnog japanskog papira, i ima dimenzije 54 sa 78 centimetara.
 
Početna cena slike procenjena je na između 400.000 i 600.000 američkih dolara, ali je na kraju dostigla fantastičnu cenu od 1.744.000 dolara.
"Bilo je sjajno videti 'Bitlse' ponovo na vrhu, ovog puta sa ovim neverovatnim rezultatom aukcije. Ne postoji ništa slično ovoj slici. To je umetničko delo. To je komad uspomene. Ispričali smo jednu posebnu priču, a tržište je odgovorilo jakom konkurencijom među potencijalnim kupcima, kako onih prisutnih, tako i onih koji su se za nju nadmetali telefonom", rekao je predstavnik aukcijske kuće "Kristiz" Kejsi Rodžers.
 
Kuća "Kristiz" je uz kataloški opis predmeta za prodaju, objavila i prateću galeriju sa 12 fotografija.
 
Sliku je famozna četvorka napravila samo dva meseca nakon što su snimili Revolver, možda jedan od njihovih najcenjenijih albuma, skrećući tako od svoje rane pop-ere koja je bila zasnovana na ljubavnim pesmama prilagođenim radiju, prenosi portal hightimes.com.
U vreme kada je 1966. naslikano delo Slike žene, "bitlmanija" je bila na vrhuncu.
 
Biograf "Bitlsa" Mark Luison naglasio je da je ova slika posebna, jer je popularna britanska četvorka odustala od širenja turneje dva meseca nakon što su bili u Tokiju, i da "posle toga nisu imali priliku da dovoljno vremena provedu zajedno".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin