U Domu lordova okrivili "Mister Bina" za lošu prodaju električnih automobila

Rovan Atkinson, glumac poznat po ulogama u Mister Bina i Crnoj guji, okrivljen je za "narušavanje" ugleda električnih vozila, što je doprinelo njihovoj slaboj prodaji.
Ime glumca spomenuto je u britanskom Domu lordova tokom sastanka odbora za životnu sredinu i klimatske promene.
 
"Think tank Green Alliance" izneo je svoja stajališta o glavnim preprekama s kojima se vlada suočava u svom pokušaju postupnog ukidanja benzinskih i dizelskih automobila pre 2035. Poručili su kako je Atkinsonov komentar štetan za cilj, prenosi Skaj njuz.
"Jedan od najštetnijih članaka bio je komentar Rovana Atkinsona u Gardijanu koji je bio oštro demantovan. Nažalost, provere činjenica nikada ne dopru do tolikog broja ljudi kao izvorna lažna tvrdnja, što potvrđuje potrebu da se osiguraju visoki urednički standardi", napomenuli su. 
 
Autorski članak 69-godišnjeg glumca nosio je naslov: "Volim električna vozila - i rano sam ih prihvatio. Ali sve se više osećam prevareno." Atkinson je napisao da su električna vozila "pomalo bezdušna" i kritikovao korišćenje njihovih litijum-jonskih baterija.
Kao alternativna rešenja predložio je da vozači što duže imaju isti automobil i povećanu upotrebu sintetičkih goriva koja bi poništila potrebu za električnim vozilima. 
 
"Sve više osećam da se naš medeni mesec s električnim automobilima bliži kraju, a to nije loša stvar", napisao je on. 
 
Glumac, koji sebe naziva zaljubljenikom u automobile, ima diplomu inženjera elektrotehnike i elektronike. Priznao je kako je savetovao prijateljima da još ne kupuju električna vozila, osim ako nemaju starog dizelaša. 
  • Raja

    08.02.2024 17:35
    Atkoson je sasvim u pravu i sve činjenice su na njegovoj strani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin