Britanska vlada: Zabranjeni mobilni u školama

Britanska vlada uputila je direktorima škola u Engleskoj smernice za zabranu korišćenja mobilnih telefona u školama.
Britanska vlada: Zabranjeni mobilni u školama
Foto: Pixabay
Sindikati nastavnika kažu da smernice uključuju već usvojene prakse i da većina škola već ima usvojenu strategiju, preneo je Gardijan.
 
Britanska ministarka prosvete Džilijan Kigan izjavila je danas da je ministarstvo konsultovalo direktore povodom smernica i da veruje da će te mere pomoći u donošenju konačne odluke o zabrani korišćenja mobilnih telefona u školama.
Kigan je rekla za BBC da se u školu ide da bi se učilo, da bi se stvarala prijateljstva, a ne da se koriste mobilni telefoni.
 
Smernice nude školama različite načine za sprovođenje zabrane, u rasponu od naredbe da svi telefoni budu ostavljeni kod kuće, do predaje telefona po dolasku ili njihovog držanja u nepristupačnim ormarićima, ili omogućavanja učenicima da ih drže pod uslovom da ih ne koriste.
Prema podacima Ofkoma, 97 odsto dece uzrasta do 12 godina ima jedan pametan telefon.
 
Postoji i šira zabrinutost zbog toga što bi deca mogla da pristupe štetnim sadržajima na pametnim telefonima. Roditelji bi takođe morali da budu uključeni u zabranu, tako što treba da kontaktiraju učenike preko školske kancelarije, a ne direktno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin