Milenijalci na putu da postanu najbogatija generacija u istoriji, iako su malo toga sami stekli

Milenijalci, dakle ljudi rođeni između 1981. i 2000. godine, na putu su da postanu "najbogatija generacija u istoriji", pre svega zahvaljujući nasleđivanju bogatstva od prethodnih generacija.
Milenijalci na putu da postanu najbogatija generacija u istoriji, iako su malo toga sami stekli
Foto: Pixabay
To je objavila globalna konsultantska kuća "Knight Frank".
 
Pomenuta organizacija smatra da će generacija milenijalaca profitirati od nenadanih prihoda u narednih 20 godina zahvaljujući imovini koju su akumulirale prethodne generacije, prenosi "Guardian".
Distribucija bogatstva među generacijama će samo u Sjedinjenim Američkim Državama dovesti do transfera imovine u ukupnoj vrednosti od 90 biliona dolara, tvrdi "Knight Frank".  
 
Milenijalci čekaju na svoje nasledstvo i u međuvremenu se suočavaju sa mnogim ekonomskim šokovima počev od krize 2008. godine preko pandemije do sadašnjih ratova u svetu.
Ova generacija je potrošila veći deo svojih prihoda na visoke troškove stanovanja i teško može da priušti sopstveni dom ili sačuva novac za penziju.
 
Ekonomski uslovi su podstakli sliku da milenijalci troše svoj novac na luksuzan život pošto nemaju cilj da štede da bi stekli imovinu.
 
Njihova buduća finansijska situacija će biti određena svojevrsnom "lutrijom podela", odnosno nasledstvom od prethodnih generacija, zaključuje konsultantska kuća "Knight Frank".
  • svelo sa na ovo

    03.03.2024 13:00
    Ne prodaju,odu u inostranstvo rade tamo i vrate se kada hoće.
  • 404

    03.03.2024 12:05
    moj pra deda je jahao kamilu,moj deda je jahao kamilu, moj otac mercedes, ja rojs rojs,moj sin maserati,moj unuk avion a njegov sin ce opet jahati kamilu..
  • Mile Milenijalac

    03.03.2024 11:52
    Nasledstvo
    Nasledio sam samo hronicne bolesti. Ali sam na putu da budem najbogatija i najobrazovanija generacija u porodicnom stablu. Zato sto kad krenes od dna ides samo gore!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin