Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".
Turnir je okupio više od sto mladih šahista iz Srbije i dijaspore.
 
Okupljeni su odali tom prilikom počast žrtvama terorističkog napada u Moskvi, u kojem je prethodne večeri poginulo najmanje 115 ljudi, a više od sto je povređeno.
Milićević je izjavio da će tokom letnjeg raspusta biti organizovani tematski kampovi za mlade iz dijaspore i regiona u opštinama i gradovima širom Srbije, u kojima je prošle godine učestvovalo 5.000 mladih, saopštio je njegov kabinet.
"Cilj ovih kampova, baš kao i današnjeg događaja je da se kroz sportska i kulturno-umetnička druženja okupljamo i ujedinjujemo gde god živeli. Da čuvamo naš identitet, da deca iz dijaspore usavrše znanje maternjeg jezika, da još više zavole svoju otadžbinu i da požele jednog dana da se trajno vrate u nju", poručio je Milićević.
 
Na turniru, koji se održava danas i sutra, učestvuju mladi šahisti iz Holandije, Velike Britanije, Austrije, Kipra, Švajcarske, Nemačke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Teme

ŠAH

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin