Šveđani dobijaju novac kad prijave nepropisno parkirane automobile

U Švedskoj su odlučili da nagrade građane koji prijavljuju nepropisno parkiranje.
Šveđani dobijaju novac kad prijave nepropisno parkirane automobile
Foto: Pixabay
Radi se o aplikaciji koju stanovnici švedskog grada Upsale mogu da koriste za prijavu nepropisnog parkiranja, nakon čega će im biti isplaćena naknada, navode televizijska kuća Euronews i švedski mediji. 
 
Kreator aplikacije je kompanija Scout Park, a mogu je koristiti svi Šveđani stariji od 16 godina koji imaju matični broj.
Pomoću aplikacije građani mogu pomoći čuvarima parkirališta da pronađu osobe koje se ne pridržavaju pravila parkiranja u zajednici - rekao je šef kompanije Erik Englund za nemački časopis "Der Spiegel". 
 
Reč je o parking mestima u gradu kojima upravlja privatni operator. 
Prema Der Spiegelu, nakon što korisnik otkrije nepropisno parkirano vozilo na dotičnom području, on ili ona ga mogu snimiti svojim mobilnim telefonom i prijaviti preko aplikacije. Nakon toga dobija poruku da su komunalni redari na putu prema lokaciji. 
 
Ako akcija rezultira time da vlasnik automobila dobije kaznu za parkiranje, dojavljivač će dobiti bonus od 100 švedskih kruna, što je oko devet evra.
  • Gost sa fb

    23.04.2024 14:42
    Bravo.
  • 666

    22.04.2024 13:42
    komatrar
    uvedite kod nas isto da malo zaradim dodatno....šifra-Prosveta
  • Mrgud

    21.04.2024 17:09
    Kod nas bi se na ovome moglo obogatiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin