VIDEO: Vozači u Holandiji pokrivaju tablice izolir-trakom i kesama, evo zašto

U mnogim evropskim gradovima uvedene su "zone niske emisije", odnosno zone ograničenog saobraćaja u kojima je zabranjen pristup vozilima koja previše zagađuju.
VIDEO: Vozači u Holandiji pokrivaju tablice izolir-trakom i kesama, evo zašto
Foto: Pixabay (ilustracija)
Saobraćajna ograničenja, povezana sa saobraćajnom kaznom ako se ne poštuju, otežavaju svakodnevna putovanja mnogim vozilima koja ne ispunjavaju uslove za ulazak u ove zone.
Vozačima u Britaniji kamere koje pokrivaju takve zone nisu najbolje sele pa su ih uništili. I u drugim zemljama vozači negoduju, ali se snalaze na mnogo mirniji način.
Na snimku iz Holandije vide se vozači koji pred kamerama za proveru emisija štetnih gasova kriju svoje registarske tablice. Na crvenom svetlu neposredno ispred kamere vidi se kako gotovo svi vozači napuštaju svoja vozila da na ovaj ili onaj način prekriju registarsku tablicu. 
 
Mnogi koriste izolir-traku, dok drugi postavljaju kese.
 
  • Novosađanka

    20.05.2024 12:40
    Promene
    Ljudski mozak izdresiran vekovima da se snalazi za svoje trenutne potrebe ne može na brzinu da se promeni.
  • SSS

    19.05.2024 23:31
    Jbga
    Da smo i mi bili kolonijalisti i živeli od robova, možda bi i mi bili kao što lažeš.
  • Eh

    19.05.2024 16:56
    Da smo mi pola kao Holandija, gde bi nam kraj bio. U centru Amsterdama možete sresti uglavnom električna i hibridna vozila, javni prevoz i bicikliste. A kod nas... reke liče na pokretnu deponiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin