Poziv da donirate predmete iz svojih propalih veza: Koristiće se u izložbi

Kulturni centar Grad u Beogradu u saradnji sa zagrebačkim Muzejom prekinutih veza raspisao je poziv za prikupljanje predmeta i donacija za predstojeću izložbu u Beogradu.
Poziv da donirate predmete iz svojih propalih veza: Koristiće se u izložbi
Foto: Pixabay
Izložba će biti održana u nekadašnjem restoranu Peking (Vuka Karadžića 2) od 28. juna do 28. septembra 2024, gde će izabrani predmeti biti izloženi. Sve donacije postaju deo zbirke Muzeja prekinutih veza i dobijaju priliku da budu deo trajne postavke u Muzeju u Zagrebu ili širom sveta.
 
Predmeti se mogu donirati do ponedeljka, 3. juna popunjavanjem formulara OVDE. Svi donirani predmeti biće izloženi anonimno i nepovratni su.
Muzej prekinutih veza je stalnorastuća zbirka predmeta i uspomena na prošle veze, koji su popraćeni ličnim, ali anonimnim pričama njihovih donatora.
 
Za razliku od instrukcija za oporavak od tuge i gubitka, Muzej pruža priliku za kreativno prevladavanje emocionalnog sloma - učešćem u univerzalnoj zbirci Muzeja koji čuva i izlaže lične predmete i priče simboličke emotivne vrednosti.
Muzej prekinutih veza razvio se kao originalni umetnički projekat koji su 2006. godine osmislili Olinka Vištica i Dražen Grubišić. Muzej ima zbirku koja trenutno broji oko 3.500 predmeta i priča, imao je više od 60 putujućih izložbi u oko 30 zemalja širom Evrope i sveta.
 
Prva stalna lokacija utemeljena je u Zagrebu, a samo u prošloj godini posetilo ga je više od 120.000 ljudi. 
 
Muzej je 2010. godine osvojio Nagradu EMYA Kenneth Hudson za najinovativniji i najsmeliji muzejski projekat u Evropi.
  • Xexe

    28.05.2024 19:08
    Donirala bih!
  • SatelitBoy

    28.05.2024 12:23
    Pa ovo je ...
    ... simpatično :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin