VIDEO: Pandemija razdvojila braću blizance, svakog dana se nalaze na granici dve države

Pandemija korona virusa onemogućila je 73-ogodišnjim blizancima iz Švedske da se vide unutar iste države, pa se oni svake subote druže na granici dve države u kojima žive.
VIDEO: Pandemija razdvojila braću blizance, svakog dana se nalaze na granici dve države
Foto: Pixabay
Blizanci rodom iz Švedske nalaze se svake subote, svaki na svojoj strani granice, na mostu koji povezuje države u kojima žive - Norvešku i Švedsku.
 
Bez obzira na vremenske prilike oni ne propuštaju svoje subotnje susrete. 
 
Ola i Pontus Berglund ponesu stolice na rasklapanje, sendviče, termose i mnogo dobrog raspoloženja, a potom se smeste svaki sa svoje strane tanke, ali neprelazne linije koja razdVaja Norvešku i Švedsku.
 
 
"Nije nam dozvoljeno da pređemo granicu, pa svaki od nas kada dođe do granice, odvoji se po jedan metar od linije kako bismo poštovali propisanu distancu od dva metra", navodi Ola Berglund.
 
On živi u Haldenu, na jugoistoku Norveške, gde je odavno otišao, dok je Pontus u pola sata vožnje udaljenom švedskom gradiću Stromstadu.
 
Ovi jednojajčani blizanci posećivali su se jednom nedeljno, ali je pandemija to sprečila, te je privremeno mesto njihovih susreta postao most "Svinesund". Oni su na ovom mostu čak i proslavili svoj 72. i 73. rođendan, te kako kažu, navikli su se na ovaj vid druženja.
 
"Ovo je jako neobično, ali navikli smo da se viđamo jednom nedeljno i nismo želeli to da prekinemo, pandemija nas nije zaustavila i to je naša pobeda", kaže Pontus za medije u Švedskoj. 
 
Iako se situacija s virusom u ovim državama tokom vremena menjala, granica je sve vreme ostala zatvorena. Tokom tog perioda za Olu i Pontusa se u ovim skandinavskim državama pročulo, pa postoje ljudi koji čak satima voze samo kako bi se sa njima fotografisali. 
 
Ipak, braća kažu da im je to nevažno, te ističu da im je jedino bitno da se vide na bilo koji način.
 
Od samog početka pandemije, svoj nedeljni sastanak propustili su svega tri puta, a svaki put je jedini razlog za to bila policija koja im nije dozvolila pristup "graničnom" mostu.
 
Kako kažu, bez tog viđanja upali bi u depresiju, a iako Ola kaže da mu nedostaje zagrljaj sa bratom, tvrdi da to ponekad reši tako što zagrli sebe - "jer su isti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.