Beba rođena na evakuacionom letu iz Avganistana dobila ime po američkom avionu

Beba rođena na američkom vojnom letu tokom evakuacione misije iz Avganistana dobila je ime po tom avionu.
Devojčica je rođena u američkoj vazdušnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, a ime Rič (Reach) dobila je po pozivnom znaku aviona, rekao je komandant američkih snaga u Evropi Tod Volters na brifingu u Pentagonu u sredu.
 
Pozivni znak aviona koristi se u radiokomunikaciji s kontrolom leta. Avkoni Boing C-17 koje koriste vazdušne snage SAD često koriste pozivni znak "Rič" iza kog sledi kombinacija brojeva.
 
Američka komanda vazduhoplovstva na Tviteru je objavila tokom vikenda da se jedna žena porodila za vreme leta iz Katara u Nemačku, i da je imala komplikacije. Njeno se stanje poboljšalo nakon što je avion počeo da leti na nižoj visini kako bi povećao vazdušni pritisak, što je pomoglo da se spasi majčin život.
 
Vojnici su pomogli pri iznošenju deteta nakon sletanja, saopštila je komanda. Vojska je od tada razgovarala sa roditeljima, rekao je Volters.
 
"Kao što možete dobro zamisliti, budući da sam pilot ratnog vazduhoplovstva, san mi je da gledam kako će to malo dete po imenu Rič odrastati i postati američki državljanin i leteti u borbenim lovcima Sjedinjenih Država", našalio se Volters.
 
Nemačka vazdušna baza samo je tranzitna tačka za ljude evakuisane iz Avganistana. Trenutno se iz nje uglavnom prevoze do međunarodnog aerodroma Dales, u blizini Vašingtona, a zatim u američke vojne baze.
 
Ramštajn, u blizini grada Kajzerslauterna na zapadu Nemačke, najveća je američka vazdušna baza izvan zemlje. Volters je rekao da trenutno ima kapacitet do 12.000 ljudi. Zajedno s drugim nemačkim lokacijama i po jednom bazom u Italiji i Španiji, Volters je rekao da mogu da prime do 25.000 evakuisanih ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom