Kineski grad deli srećke mladencima da postakne sklapanje više brakova i natalitet

Vlasti u kineskom gradu Sijan potrošiće 700.000 juana (oko 90.000 evra) na srećke koje će deliti kao nagrade mladencima koji pokažu venčane listove.
Kineski grad deli srećke mladencima da postakne sklapanje više brakova i natalitet
Foto: Pixabay
Stanovništvo Kine opalo je 2023. drugu godinu zaredom, a broj novorođenčadi je pao na oko polovinu od broja zabeleženog u 2016. 
 
Broj novih brakova bio je rekordno nizak 2022. godine.
Pošto je broj sklopljenih brakova u korelaciji sa natalitetom jer samohrane majke često ne primaju beneficije, Sijan je obećao srećku svakom paru koji predoči venčani list od 1. marta.
 
"To nije samo početak srećnog bračnog života, već postoji i šansa da dobijete mali poklon", piše na sajtu gradske matične službe.
 
Kampanja će trajati do 30. novembra.
Kina je jedno od najskupljih mesta na svetu za odgajanje dece u odnosu na njen BDP po glavi stanovnika, izvestio je u februaru kineski istraživački centar, navodeći detalje o troškovima za žene koje se odluče za rađanje.
 
Manje žena se odlučuje za decu jer ih plaše visoki troškovi brige o deci, nespremnost da se udaju ili stavljanje karijere na čekanje, dok rodna diskriminacija i dalje postoji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom