Turistima Srbija veoma interesantna

U Srbiji se poslednjih meseci beleži rast broja turista, kako stranih, tako i domaćih.

Primetno je da se sve veći broj naših građana odlučuje da bar deo odmora provedu u zemlji, što pokazuje i broj podeljenih vaučera - 35.000, kažu predstavnici turističkog sektora.

Oni najčešće aranžmane uplaćuju i odlučuju se da slobodno vreme provedu na nekoj od planina, ali i u banjama.

Pomoćnica ministra trgovine i turizma Renata Pindžo kaže da je letnja turistička sezona odlično počela i da se od početka godine do sada oko 35.000 građana prijavilo za vaučere za boravak u nekom od turističkih mesta Srbije.

Pindžo je rekla da veruje da ćemo do kraja godine imati rekordnu turističku sezonu. Kako kaže, naši ugostitelji su se potrudili i svi zajedno koji učestvuju u tome ulažu maksimalne napore da promovišu Srbiju na najbolji mogući način.

"I dalje su planine najposećenije, kao i banjska mesta. Velika posecenost je i u domaćoj radinosti, u privatnom smeštaju, ne samo u hotelskim kapacitetima i specijalnim bolnicama", rekla je Pindžo koja je pozvala građane da odmor ili bar deo odmora provedu u Srbiji.

Ona je dodala da je za strance i dalje Beograd destinacija "broj jedan".

Svima koji se odluce da odmor provedu u Srbiji ili dođu u Srbiju na raspolaganju su i tematske rute za aktivni odmor, posete manastirima, zatim kulturna ruta Put rimskih careva i druge... "Imamo puno toga da pokažemo, i verujemo da za svačiji ukus može da se pronađe nešto", rekla je Pindžo.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je potvrdila da je do sada podeljeno više od 35.000 vaučera ističući da je to veoma dobar rezultat, s obzirom na to da je ukupano za 2016. planirano 46.000, kao i da je sve više smeštajnih kapaciteta uključeno u akciju.

Prema njenim rečima, u toj akciji trenutno ima više od 520 smeštajnih kapaciteta i dalje se njihov broj povećava, pošto se prijavljuju svakog petka i na sajtu ministarstva se ažurira tabela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja