Ovo je najstarija stjuardesa na svetu

U osamdesetoj godini odlazak u penziju je poslednja stvar na koju misli najstarija stjuardesa Bet Neš.
Ona je radila kao stjuardesa skoro 60 godina i to za istu avio-kompaniju.
 
Nešova je počela da radi za Ister erlajns, sada Amerikan erlajns, kada je imala 21 godinu i kada je Dvajt Ajzenhauer bio predsednik. Avionske karte su tada koštale samo 12 dolara, a rezervacije nisu bile potrebne. 
 
"Moja omiljena priča uključuje sve mogućnosti pomoći našim klijentima i osećam kao da me moj posao stavlja u poziciju da imam posebnu pažnju i ljubaznost“, izjavila je Nešova osvrćući se na svoju karijeru. 
 
Sada, na svojoj dnevnoj relaciji Vašington- Boston, ona ima putnike koji je pozdravljaju sa zagrljajem kao da su stari prijatelji. 
 
"Volim sve naše stalne goste i ispunjavaju me novi. Istinski sam uživala s bezbrojnim interakcijama sa putnicima i ima toga i previše za ispričati", izjavila je stjuardesa. Ova osamdesetogodišnjakinja je započela svoju karijeru 4. novembra 1957. godine. Svu pažnju je poklonila poslu i romantici na nebu. 
 
U vreme kada je počela da radi, stjuardese su jela služile u belim rukavicama, a ljudima je bilo dozvoljeno da puše tokom leta. Iako se avio-industrija u potpunosti promenila, ona i dalje voli da radi isto.  Nešova je takođe rekla da joj je najšokantnija promena bila kada je tokom svoje karijere videla kako se menja tehnologija. Nedavno se morala prilagoditi i tome.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.