Šta najviše nervira stjuardese?

Stjuardese su na društvenoj mreži Reddit otkrile šta ih najviše nervira u ponašanju putnika.
Ne isključuju uređaje
 
Putnici ne razumeju zašto je važno da isključe sve elektronske naprave koje su poneli sa sobom. Stjuardese objašnjavaju da je njihov posao, između ostalog, da se uvere da su svi putnici isključili elektronske aparate pre nego što avion poleti.
 
"Najgore mi je kada odraslim ljudima moram 100 puta da ponovim da isključe sve uređaje. Samo uradite to, da možemo da poletimo. To se odnosi na gotovo sve što kažemo jer, ako vam nešto govorimo, to znači da nadređeni to traže od nas. Jako bismo cenile vašu saradnju", napisala je jedna stjuardesa, prenosi Mondo.
 
Gurkaju ih
 
S obzirom na to da avioni nisu naročito prostrani, te da stjuardese imaju veoma ogranične prostor za kretanje, izuzetno ih nerviraju ruke, noge, torbe, jakne… putnika koje "vire" u prolazu između sedišta.
 
"Budite obazrivi, niste sami u avionu. Razumem da je prostor skučen, ali izuzetno je neprijatno kada svoju zadnjicu nabodem na lakat putnika koji se raširio na svom sedištu. Ništa prijatnije nije ni kada se sapletem o nečiju nogu", kaže stjuardesa.
 
Hrane decu slatkišima
 
Jedna bivša stjuardesa naglasila je da roditelji nikako ne bi trebalo decu da nakljukaju slatkišima pre poletanja.
 
"Njihovi stomaci su veoma osetljivi na turbulenciju i lako dođe do povraćanja. Umesto slatkiša, ponesite im neki sok i možda žvakaću gumu jer njihove uši ne mogu lako da se naviknu na vazdušnu visinu".
 
Prilikom evakuacije nose ručni prtljag
 
Nema potrebe ovo naročito objašnjavati. Jednostavno ostavite torbe, život je važniji, kažu stjuardese.
 
Ignorišu ih
 
Jako ih nervira kada putnici ignorišu njihova uputstva pre poletanja. Da, možda ste to čuli već nekoliko puta, ali, šta ako se nešto promenilo?
 
"Molim vas, obratite pažnju na naše savete za bezbednost. Nadamo se da nikada nećete morati da se ponašate prema svim tim uputstvima, ali šta ako budete morali? Pažljivo slušajte gde vam je najbliži izlaz. Ako letite iznad okeana, trebalo bi da obratite pažnju na taj deo uputstava. Znate li kako se koriste maske s kiseonikom? Da li avion u kojem ste uopšte ima te maske? Da znate, nemaju svi avioni maske", napisala je stjuardesa.
 
Ona dodaje da njih nije strah vanrednih situacija tokom leta jer se to stalno dešava i uglavnom nema strašne posledice.
 
"Ali, ono što nas užasava je avion pun putnika koji paniče jer nemaju pojma šta da rade jer nisu obratili pažnju na instrukcije koje smo im dali pre početka leta", zaključila je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.