Aviokompanije čiji avioni nikada nisu pali

Opšte je poznata činjenica da su neke aviokompanije sigurnije od drugih. Međutim, mnogi ljudi su ubeđeni da je svaka aviokompanija doživela bar jedno rušenje aviona, iako to ne mora nužno biti istina.
Aviokompanije čiji avioni nikada nisu pali
Foto: Pixabay
Britanski "Telegraph" je obavio istraživanje o kompanijama koje posluju bez ijednog zabeleženog pada aviona.
 
Hawaiian Airlines leti od 1929. i od svojih početaka nije imao fatalnih nesreća i tako je postao aviokompanija koja nikad nije zakazala što se tiče sigurnosti putnika. 
 
EasyJet postoji od 1995. i od tada nije pronađen nijedan problem sa avionom i ni jedan avion nije pao.
 
Prvi avion kompanije Ryanair je poleteo 1985. i u svoje 33 godine postojanja, imao je samo jedno prinudno sletanje u Rimu nakon što su ptice uletele u motor, nos i krila aviona.
 
British Airways svoje začetke beleži davne 1974. godine i od tada je imao samo jednu nesreću u kojoj se njihov avion približio avionu iz Slovenije na nebu iznad Zagreba. Ova kompanija od 1985. nije imala ni jednu nesreću i spada u 20 najsigurnijih aviokompanija.
 
Qatar Airways leti od 2004. godine i nijedan njihov let nije se srušio, ali su se dva zapalila, jedan 2007. a drugi deset godina kasnije.
 
Prema stranici "Plane Crash Info" postoje 42 aviokompanije koje nikada nisu doživele pad aviona, a na prvom mestu je Air Berlin, prati ga Air Europa i AirTrain Airways
 
Prema listi 20 najsigurnijih kompanija, na prvom mestu je Air New Zealand, a na drugom Alaska Airlines.
  • Andrija Šrek

    05.11.2018 09:58
    ...
    Znači, prema zakonima verovatnoće, treba izbegavati upravo ove avio kompanije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja