VIDEO: Do skijališta će se skijati preko krova hotela

Skijanje sa vrhova hotela do sada je bilo jedino moguće u filmovima. Međutim, to bi trebalo da se promeni 2020. godine kada se otvori prvi takav hotel koji nudi mogućnost svojim gostima da se direktno iz hotela doskijaju do staza za skijanje, i ta preko krova.
Hotel ambicioznog dizajna "Audemars Piguet Hotel des Horlogers", delo je arhitekte iz Bjarke Ingels Group (BIG) i savršeno se uklopio u snežno okruženje Vallée de Joux u Švajcarskoj. Hotel je ime dobio po dizajneru satova Audemars Piguetu, i biće izgrađen u blizini muzeja koji slavi upravo tog dizajnera i njegova remek dela. 
 
Njihov multifunkcionalni krov simbolizuje povezanost, kako je rekao Daniel Sundlin, i na takav način povezuje lokalce i njihove goste, ali i unutrašnjost i spoljašnji prostor, piše CNN.  
 
"Jako rano u procesu dizajna zaljubili smo se u ideju terasastog dizajna koji izgledom prati okolinu, budući da se hotel nalazi na padini", naglašava Sundlin. 
 
Unutar hotela biće dva restorana, spa i kongresni centar. Sve sobe će biti povezane sa kosim hodnikom, čiji dizajn bi trebalo da prati izgled skijaške staze. 
 
No, pravo je pitanje kako se skijati po krovu tog hotela.  
 
"Ispred hotela nalazi se skijaška staza, pa će gosti tako tokom zimskih meseci iz hotelskih hodnika moći da dođu do krova, u prostor u kojem će moći da se presvuki u skijaško odelo i opremu, i stave skije. Nakon toga skijanje je lak posao i ubrzo će završiti u prirodi", objašnjava. 
 
Biće to zanimljiv i uzbudljiv način istraživanja okoline i prirode, smatraju dizajneri.  
 
Kamen temeljac položen je u avgustu ove godine, a plan je da hotel bude završen do 2020. godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja