Panamska aviokompanija najtačnija na svetu

Izveštajem OAG-a obuhvaćeno je 58 miliona letova zabeleženih u protekloj godini.
Panamska aviokompanija najtačnija na svetu
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Tačnost je od ključne važnosti u sve konkurentnijem svetu komercijalne avijacije, a podatke o najtačnijim aviokompanijama sveta u 2018. godini objavio je OAG u svojoj Ligi tačnosti, koja obuhvata 58 miliona letova zabeleženih u protekloj godini.
 
OAG tačnim (on-time performance – OTP) definiše letove koji poleću ili sleću u roku od petnaest minuta od predviđenog vremena, a u zbir su uzeta i otkazivanja.
 
Nakon što je četiri godine zaredom bila najbolje plasirana avionska kompanija, litvanski ErBaltik pao je na drugo mesto, a vrh je preuzela panamska državna aviokompanija Kopa Erlajns.
 
U 2018. godini panamska kompanija po rasporedu je odvezla 89,79 odsto letova, što je za nijansu bolje od litvanske kompanije koja je bila tačna na 89,17 odsto letova.
 
 
Uspeh Kopa Erlajns podudara se sa uspehom aerodroma u Panama Siti-ju, koji je zauzeo prvo mesto na listi tačnosti aerodroma srednje veličine sa 91,11 odsto tačnih letova.
 
Hong Kong Airlines je na trećem mestu sa 88,11 odsto letova obavljenih po rasporedu.
 
Havaji Erlajns je na četvrtoj poziciji i jedna je od dve američke kompanije u prvih 20. Druga je Delta koja je na 16. poziciji s procentom tačnosti 83,3.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.