VIDEO: Dubai dobija toranj od 550 metara, sa bazom u obliku otiska prsta šeika

Prestonica super visokih nebodera, Dubai, uskoro će dobiti novo meganaselje koje će biti dom još jednom neboderu u tom gradu.
VIDEO: Dubai dobija toranj od 550 metara, sa bazom u obliku otiska prsta šeika
Foto: Screenshot
Državna investiciona kompanija "Dubai Holding" objavila je detalje građevinskog mega-projekta, koji će uključivati toranj visok 550 metara. Toranj, nazvan Burdž Džumeira, biće smešten u oblasti Al Sufouh u Dubaiju u blizini Burdž el Araba.
 
Planovi pokazuju da će toranj biti okružen mešovitom, stambenom i komercijalnom zonom nazvanom "Downtown Jumeria".
 
Izgradnja će početi odmah, navodi se u saopštenju kompanije, a prva faza će biti gotova do 2023. godine.
 
Dizajn Burdž Dćumeira inspirisan je peščanim dinama i oazama. Neboder će, zapravo, biti veliki vidikovac iz kojeg će se pružati pogled na ceo grad, a na samom vrhu, u tzv. Kruni, nalaziće se restoran i bar.
 
Možda je i najvažnija karakteristika tornja njegova baza, dizajnirana u obliku otiska prsta šeika Mohameda bin Rašida. Postoje planovi za amfiteatar, koji bi se nalazio u okviru otiska palca za kulturne događaje, kao i za fontanu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.