Novine na autoputu kroz Makedoniju

Svi koji ovog leta planiraju put do Grčke, trebalo bi da očekuju novine na autoputu kroz Makedoniju.
Novine na autoputu kroz Makedoniju
Foto: 021.rs (ilustracija)
Sistem elektronske naplate putarine na Koridoru 10 je završen, prenosi portal Grcka.info. Ovaj projekat smanjiće zastoje i duge kolone na naplatnim rampama sa kojima su se turisti za Grčku suočavali prethodnih godina, a planirano je da se uvedu kartice koje će vozači kupovati pri ulasku u zemlju. 
 
Ministar saobraćaja i komunikacija Goran Sugareski je rekao da će se saobraćaj na svim naplatnim stanicama na autoputu pratiti preko Centra za monitoring i kontrolu. 
 
Centar će kontrolisati sve naplatne stanice kroz zemlju, a sa njim će biti povezane i kamere koje će ubuduće biti postavljene pored svih autoputeva i kontrolnih punktova u Negotinu, duž magistralnog puta Demir Kapija - Smokvica i u Kičevu za autoput do Ohrida. Vozači će moći da prijave probleme na putevima i kontrolisaće se ceo saobraćaj. 
 
Elektronska naplata putarine na autoputu od Tabanovca do Bogorodice je u završnoj fazi i trebalo bi da počne da se koristi u maju dok će deonice od Skoplja do Gostivara biti uključene u drugoj fazi. 
 
"U maju bi trebalo da počne sa radom nova naplatna rampa kod Đevđelije, a do juna i rampa u Demir Kapiji", rekao je Sugareski.
  • Marinko

    14.02.2019 13:24
    Oćelbit skupljo?
    Do sada sam plaćao 3x1€ da prođem kroz MK. Koliko će sada koštati putarina? Nadam se da da kartica neće da važi 9 dana i da košta 15€.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja