VIDEO: Uganda turiste želi da privuče ženama raskošnih oblina

Uganda je predstavila svoju novu turističku strategiju koja će se fokusirati na promovisanje "prirodno obdarenih žena" te zemlje.
VIDEO: Uganda turiste želi da privuče ženama raskošnih oblina
Foto: Screenshot
Državni ministar turizma Godfri Kivanda pokrenuo je takmičenje u lepoti pod nazivom "Miss Curvy Uganda" u cilju promocije turizma u toj zemlji. Izbor je deo turističke inicijative "Tulambule" u Ugandi, osmišljene kako bi se prikazale sve atrakcije koje ta zemlja nudi.
 
Popisu turističkih atrakcija, pored prirodnih lepota i nacionalnih parkova, tako su sada dodate i žene raskošnih oblina.
 
Predstavljanje izbora lepote održano je uz bazen u gradu Kampala, a s bujnim lepoticama pozirao je i ministar Kivanda.
 
"Imamo prirodno lepe žene raskošnih oblina koje je užitak gledati. Zašto to ne iskoristiti kao strategiju za promovisanje turizma?", rekao je Kivanda.
 
Dodao je kako je ovaj izbor drugačiji od izbora na kojima se takmiče mršave devojke.
 
Na izbor "Miss Curvy Uganda" mogu se prijaviti žene od 18 do 35 godina, a prema pisanju lokalnih medija, organizatorka izbora En Mungoma rekla je kako će ovakve manifestacije "povećati vidljivost i poštovanje prema ljudima Ugande".
 
"'Miss Curvy' je događaj koji predstavlja prirodne obline pravih afričkih žena. To je izvanredna manifestacija na kojoj će mlade žene pokazati svoje obline i intelekt", ističu organizatori.
 
S druge strane, ugandska aktivistkinja Primrouz Njonjozi Murungi poziva da se izbor otkaže.
 
"2019. je godina, dame i gospodo. A čitav turistički odbor se okupio i odlučio da pokrene ovako nešto. Ti ljudi imaju decu", napisala je na Fejsbuku.
 
  • Drum

    08.02.2019 16:48
    Sad čekamo osudu feministkinja...
  • Zaintetesovan

    08.02.2019 15:27
    Sve ste transkribovali, sem naziva takmičenja..
  • Небитно

    07.02.2019 13:59
    ''Popisu turističkih atrakcija, pored prirodnih lepota i nacionalnih parkova, tako su sada dodate i žene raskošnih oblina.''

    Па добро. Ово је да се привуче мушки део популације. А жене?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja