VIDEO: Muzej u kojem na ulazu dobijete kesu za povraćanje

Švedski grad Malme pridružio se listi gradova koji su svojoj turističkoj ponudi dodali sve popularniji oblik spoja zabave i umetnosti - inovativni muzej, a reč je o Muzeju odvratne hrane.
Ovaj pomalo bizaran, ali sve popularniji muzej umesto karte posetiocima daje personalizovanu kesu za povraćanje kako bi nesmetano mogli da pogledaju izložbu čak i u slučaju da im bude loše od izloženih eksponata.
 
Muzej je otvoren krajem oktobra prošle godine s ciljem pružanja uvida u neobičnu hranu čiji su miris i izgled odbojni, a sve kako bi razmislili o tome šta određenu hranu za njih čini odvratnom i zbog čega im postaje odbojna u odnosu na drugu hranu u kojoj uživaju.
 
Tako možete pomirisati i videti jela poput supe od ptičjeg gnezda, bikovog penisa, prženih domaćih zamoraca ili pirinčano vino s aromom malih miševa.
 
Osnivač ovog neobičnog muzeja je Semjuel Vest koji na ovaj način želi ljude da podstakne da razmisle o tome zašto je nešto za njih odvratno, čak i ako to nisu ni probali.
 
"Želim da ljudi razmisle šta smatraju odvratnim i da shvate da se to odvratno nalazi u oku promatrača. Obično smatramo takvim ono s čime nismo upoznati, dok nam jela s kojima smo odrastali obično nisu odvratna, nezavisno od toga koja su. Da li je zaista toliko gadno pojesti skakavca ako jedemo slaninu? Ili da li je odvratno jesti zamorce ako redovno jedemo govedinu?", zaključio je Vest u nedavnom intervjuu za "The Washington Post".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.