Nacionalni park u Italiji turistima u japankama naplaćuje kazne do 5.000 evra

Činkve Tere je deo obale na severu Italije dug 12 kilometara u čijem sastavu je pet malih sela. Ovaj deo Italije svake godine poseti skoro tri miliona turista, a lokalne vlasti zabranile su nošenje japanki, sandala i cipela s visokim potpeticama.
Nacionalni park u Italiji turistima u japankama naplaćuje kazne do 5.000 evra
Foto: Pixabay
Kućice raspoređene po liticama koje se spuštaju u more Činkve Tere čini neodoljivim mestom, a UNESCO ih je još 1997. godine stavio na popis svetske baštine. 
 
Uprkos dobronamernim savetima lokalnih stanovnika, turisti u ovaj deo Italije dolaze u sandalama, japankama pa čak i cipelama s visokim potepticama. Spasiocima je dosadilo da spasavaju turiste koji neprimereno obuveni lutaju uskim planinskim stazama koje povezuju ova sela pa su lokalne vlasti uvele kazne zbog kojih će neadekvatno obuveni turisti plaćati kazne u iznosu od 50 do 2.500 evra.
 
"Turisti misle da su na obali mora, a zapravo su staze iznad sela poput planinskih. Zbog toga smo pokrenuli ovu kampanju", rekao je Patrisio Skarpelini, upravnik Nacionalnog parka Činkve Tere. 
 
Činkve Tere je sve popularnija destinacija koja svake godine privlači sve veći broj turista, a u toku je i debata da li je potrebno zatvoriti nekoliko staza ili ograničiti pristup u cilju povećanja sigurnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja