Lista 10 najboljih aviokompanija na svetu

Turistička platforma TripAdvisor objavila je godišnju listu deset najboljih aviokompanija prema glasovima svojih korisnika.
Lista 10 najboljih aviokompanija na svetu
Foto: Pixabay
Lista je utemeljena na milionima recenzija, ocena i komentara putnika koji su potom analizirani pomoću algoritma.
 
1. Singapore Airlines
 
Ovo je druga godina zaredom da je singapurska aviokompanija na samom vrhu. Putnici su procenili da ona ima i najbolju ekonomsku klasu.
 
2. Qatar Airways
 
Veliki skok za katarskog avionskog diva s obzirom na to da je prošle godine zauzeo osmo mesto. Proglašen je i aviokompanijom s najboljom biznis-klasom.
 
3. EVA Air
 
Tajvanska aviokompanija ove godine se našla na trećem mestu, što je rast od dve pozicije.
 
4. Emirates
 
Najveća bliskoistočna aviokompanija pala je za jedno mesto u odnosu na prošlu godinu. No, njihov prvi razred ubedljivo je proglašen najboljim.
 
5. Japan Airlines (JAL)
 
Prošle godine bili su četvrti.
 
6. Southwest Airlines
 
Američka kompanija najveći je niskobudžetni avioprevoznik na svetu i drugu godinu zaredom zauzela je šesto mesto na TripAdvisorovoj listi. Nude besplatna bezalkoholna pića i užinu tokom leta i ne naplaćuju dva komada prtljaga.
 
7. Azul
 
Brazilska aviokompanija napredovala je za dve pozicije u odnosu na prošlu godinu.
 
8. Air New Zealand
 
Novozelandska aviokompanija zabeležila je najveći pad na ovoj listi, za čak šest mesta. No, Air New Zealand proglašen je najboljim u kategoriji Premium ekonomske klase.
 
9. Jet2.com
 
Britanski niskobudžetni avioprevoznik pao je za dva mesta ove godine, ali je odneo titulu najboljeg ne samo u Velikoj Britaniji već i u celoj Evropi.
 
10. All Nippon Airways (ANA)
 
Ova japanska kompanija prvi put se našla na TripAdvisorovoj listi, a visoko je ocenjena zbog usluge i odnosa prema putnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja