Parga - mali mediteranski raj dostupan već za 79 evra

Ako se još niste odlučili gde da letujete, a željni ste pravih mediteranskih prizora, uputite se u Pargu, mesto na grčkom delu Jonske obale.
Parga - mali mediteranski raj dostupan već za 79 evra
Foto: Pixabay

Parga - gradić kao ni jedan drugi - jer je odlikuje šarm uskih, brdovitih uličica, šarenih fasada i prozora, raznobojnog cveća i prisnosti malog mesta.

Ušuškana je između modre pučine i šumovitih brda, a radoznalom namerniku nudi mogućnost obilaska obližnjih ostrva Krfa, Lefkade i Kefalonije. Parga ima i tri gradske plaže, za sve one koji žele da letovanje provedu u jednom mestu.

Ali ovakav, nezaboravan, odmor ne mora da bude i skup - kažu u turističkoj agenciji "Promo Travel" u Ćirpanovoj ulici 3. U ukupnoj ponudi cena za grčki kontinentalni deo, Parga se ubraja među povoljnije.

Tako u predsezoni može da se letuje i za svega 49 evra. Cena uključuje autobuski prevoz i smeštaj u apartmanu za 10 dana, a kompletnu ponudu možete videti OVDE. Cene variraju od izbora vile, koji je ogroman, kao i dužine trajanja aranžmana i perioda u sezoni.

"Što se cena tiče, i ako se odlučite da letujete tokom jula i avgusta, kad je najskuplje, cene pariraju onima na koje su naši turisti već navikli. Na osnovu ličnog i iskustva stranaka, možda su cene u kafićima i restoranima za nijansu skuplje, ali ništa dramatično. Praksa je pokazala da Pargu biraju obično putnici koji idu organizovanim prevozom, autobusom ili avionom, dok se oni koji na put kreću svojim automobilima odlučuju za druga mesta na Jonskoj obali", ističu u turističkoj agenciji "Promo Travel".

Dodaju da je prednost Parge u tome što nudi kvalitetan odmor. Za putnike koji ne nameravaju da istražuju okolinu, Parga ima dovoljno sadržaja - tri lepe gradske plaže, šetalište uz more, dovoljno kafića, restorana i prodavnica, brdovite puteljke za ljubitelje šetnje. Pritom je i slikovita, ambijentalna, "sa dušom", kao i tvrđavom koja joj daje istorijsku patinu i čarobnim mediteranskim belim kućama sa plavim prozorima i raznobojnim cvećem.

Za sve koji vole aktivan odmor, Parga je odličan izbor zbog mnogobrojnih izleta. Osim obilaska okolnih plažica i ostrvceta Agia Paraskevi koje se nalazi preko puta Parge, a do kojih voze taksi brodići, organizuju se krstarenja jonskim ostrvima Lefkada, Kefalonija i Itaka, kao i poseban izlet do ostrva Krf.

U ponudi su i izleti za ostrva Paksos i Antipaksos, ali i kontinentalni deo regije koji obiluje prirodnim lepotama. Tako je najpoznatiji izlet do reke Aheron, takozvane "mitske reke“" ili "reke bola" koja ima važno mitološko značenje kao jedna od pet reka grčkog podzemnog sveta. Ovo je i oblast posebne prirodne lepote.

Za one koji bi da vide više od toga, nudi se izlet u predivnu regiju Zagorohoria, obilazak Meteora, ili pak poseta Albaniji.

"S obzirom na pristupačne cene aranžmana za kvalitetan i nesvakidašnji odmor, Parga se jako brzo rasproda. Najjeftiniji aranžmani u predsezoni i postsezoni se najbrže rasprodaju, ali uvek možemo da se potrudimo da pronađemo zadovoljavajuću soluciju. Oni koji nameravaju da letuju u Pargi, trebalo bi da rezervišu što pre", napominju u "Promo Travel"-u.

Oni dodaju i da je destinacija omiljena među svim generacijama, ali da je ne preporučuju onima koji traže smeštaj neposredno do plaže zbog konfiguracije terena. "Mesto je takvo da je najmanje smeštajnih jedinica tik do plaže, ali su slikovitost Parge, lepota mora i čarobna atmosfera aduti zbog kojih se zanemare svi eventualni nedostaci, kao što je, na primer, brdovitost ulica", poručuju u ovoj novosadskoj turističkoj agenciji.

Za sve detalje kontaktirajte "Promo Travel", telefonom 021 66 17 504, 060 44 666 14 i 060 44 666 16, mejlom info@promotravel.rs, ili posetite agenciju u Ćirpanovoj 3 u Novom Sadu.

Deo aranžmana se nalazi na ovom LINK-U, a sveobuhvatna ponuda se formira na bazi interesovanja putnika.

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.