Prva plaža u Grčkoj na kojoj će biti zabranjeno pušenje

Prva plaža na kojoj će biti zabranjene cigarete je plaža Vagia i nalazi se na jugozapadu ostrva Serifos u Kikladima.
Prva plaža u Grčkoj na kojoj će biti zabranjeno pušenje
Foto: Pixabay
Ovaj pilot program počinje ovog leta saradnjom lokalnih vlasti i Fondacije Laskaridis.
 
Vagia je zaštićena međunarodnom ekološkom mrežom Natura 2000. Kako prenosi portal Keep Talking Greece, ova akcija se odvija u okviru ekološkog programa SeaChange Greek Islands čiji je cilj eliminisanje pušenja na grčkim plažama i sprečavanje zagađenja mora.
 
Čišćenje plaža ostrva Serifos u poslednje dve godine otkrilo je da su cigarete najčešći otpad.
 
U okviru ovog pilot programa biće uspostavljena "kontrolisana oblast pušenja", dok će instalirane pepeljare prenositi poruke o važnosti očuvanja životne sredine.
  • Milan Beskov

    03.06.2019 10:08
    Obdanska ulica 54
    Prosle godine u Rovinju tip pusi li ga pusi zadimio sa cigarilosom svima smetalo. Kad smo ga upozorili da prestane naravno pogodite odakle je? Iz Beograda. Ma da ko ja iz Prnjavora. Seljober neki i jos agresivan do zene koja mu je fino rekla, imamo malu bebu pa necemo svi da se micemo zbog vas jednog bezobraznog? I htio nju da udari. kad su skocili decki zavezali ga i pozvali Policiju. Neka i treba. Pusite i trujte sebe a ne na plazi i u restoranima. jedva cekam da zabrane i u Novom Sadu kao sto rade svi normalni ljudi po svetu. Milina je rucati u POrtorozu u restoranu bez dima. Milina. A ove sto bacaju cikove svuda i iz auta rigorozno kaznjavati. Za svaki cik 10 eura kazna. pa ti bacaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja