Umesto vrata toaleta u avionu, putnik otvorio izlaz za slučaj opasnosti

Putnik na aerodromu u Mančesteru, na letu između Velike Britanije i Pakistana, izazvao je ozbiljno kašnjenje leta jer je u pokušaju da dođe do toaleta dok je avion još uvek bio na pisti, otvorio vrata za slučaj opasnosti.
Umesto vrata toaleta u avionu, putnik otvorio izlaz za slučaj opasnosti
Foto: Pixabay
Avion "Pakistan Erlajnza" (PIA) 702 trebalo je da poleti iz Mančestera u Velikoj Britaniji do Islamabada u Pakistanu, ali je, kako navodi avio kompanija, doživeo kašnjenje od sedam sati, piše CNN.
 
Četrdeset putnika je iskrcano nakon incidenta, tokom kojeg se "izlaz automatski pokreće".
 
Portparol aviokompanije rekao je CNN-u da je putnik otvorio vrata misleći da je to toalet, kao i da su svi putnici bezbedni.
 
Aerodrom u Mančesteru odbio je da komentariše incident koji se dogodio u petak uveče.
 
Iako deluje čudno, ovakvi slučajevi nisu tako neobični. U maju je jedan stariji putnik uhapšen i pritvoren u istočnoj kineskoj provinciji Šandong zbog ugrožavanja bezbednosti aviona, nakon što je pokušao da otvori izlaz u slučaju nužde. U očiglednom pokušaju da "pobedi" red za iskrcavanje, putnik je otvorio vrata za hitne slučajeve u blizini svog sedišta nakon što je avion sleteo.
 
U februaru 2018. godine vrata za hitne slučajeve otpala su sa aviona Dana Airlines-a koji je sleteo u Abudžu, glavni grad Nigerije. Ola Orekunrin, doktor iz Lagosa, tvitovao je da su "izlazna vrata pala" kad je avion sleteo na pistu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja