Porast turista iz Kine, Rusi se najduže zadržavaju

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je za Radio-televiziju Srbije da u Srbiju dolaze gosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kine, Rumunije, Hrvatske i Rusije, a da je najveći porast turista iz Kine.
Porast turista iz Kine, Rusi se najduže zadržavaju
Foto: Pixabay
"Turisti iz Kine, generalno turisti sa dalekih tržišta, kada prelaze tako dalek put, uglavnom gledaju da obiđu više od jedne zemlje, ali sve češće imamo situaciju da nam dolaze i individualni turisti iz Kine s obzirom na to da nemamo vizu za državljane Kine i da im je sada relativno jednostavno da organizuju put i dolazak u Srbiju", objašnjava Labović. 
 
Ona je istakla da je Srbija prepoznata kao destinacija koja je među najbrže rastućima kada su ukupno inostrani turisti u pitanju.
 
"U ovom trenutku smo na trećem mestu po porastu broja dolaska i noćenja inostranih turista. Ispred nas su Crna Gora i Turska", rekla je Labović. 
 
Ona je navela da je povećan i broj dolaska i noćenja turista iz Rusije. "Turisti iz Rusije se prosečno duže zadržavaju od ostalih inostranih turista u Srbiji. Oni ostaju po pet dana", objašnjava Labović.
 
Strani turisti najviše posećuju Beograd, Novi Sad, Kopaonik, Zlatibor, Vrnjačku Banju, Sokobanju i Suboticu, dok domaći turisti najviše idu na Zlatibor, Kopaonik, Vrnjačku Banju, i Sokobanju. "Dodatni sadržaji privlače turiste, primer je Sokobanja, koja je ušla u top deset destinacija. Puno je uloženo u nju, što su prepoznali i inostrani turisti", navela je Labović. 
 
Najviše troše turisti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Velike Britanije, Slovenije, Nemačke, Švajcarske, SAD. "Oni koji su u top pet u dolascima nisu u top pet po potrošnji, što je zapravo isto dobro jer imamo i turiste iz drugih zemalja koji dolaze i možda nisu ušli u top pet po broju noćenja ali jesu po prihodu koji ostvarujemo od njihovog dolaska u Srbiju", navela je Labović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja