Bangkok je najposećeniji grad na svetu

Glavni grad Tajlanda, Bangkok, na prvom je mestu najposećenijih gradova na svetu, ispred Pariza i Londona, prema rezultatima jednog istraživanja.
Bangkok je najposećeniji grad na svetu
Foto: Pixabay
Bangkok je najposećeniji grad na svetu četvrtu godinu zaredom s 22,8 miliona posetilaca, prema godišnjem istraživanju koje sprovodi MasterCard.
 
Pariz i London na drugom su i trećem mestu sa oko 19,1 miliona dolazaka, a sledi ih Dubai s 15,9 miliona. Listu nastavljaju dva grada u jugoistočnoj Aziji - Singapur i Kuala Lumpur, koji su zauzeli peto i šesto mesto.
 
Prema istraživanju koje obuhvata 200 gradova, u prvih deset svrstali su se još Njujork, Istanbul, japanska prestonica Tokio, kao i turski grad Antalija.
 
Broj međunarodnih posetilaca u 200 gradova narastao je za 76 odsto u zadnjih 10 godina.
 
Uprkos činjenici da je Bangkok više godina na vrhu liste, tajlandski turizam beleži blaži pad dolazaka, što nije nevažno u zemlji u kojoj se turizmom ostvaruje 12 odsto prihoda.
 
Slabiji privredni rast Kine uticao je na pad dolazaka kineskih turista u prvoj polovini godine. Ali, tu činjenicu delimično je nadoknadio povećani broj indijskih turista.
 
Tajland očekuje oko dva miliona indijskih turista u 2019. godini, predviđaju tajlandske turističke vlasti.
 
S druge strane, ocenjuju da će Kina uvek biti snažno turističko tržište.
 
"S obzirom na to da manje od 10 odsto kineske populacije ima pasoš, potencijal kineskog tržišta neće nikada izblediti", rekao je izvršni direktor jedne hotelske grupacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja