Neboder u Njujorku najviša stambena zgrada na svetu

Zgrada "Central Park Tower" u Njujorku je ove nedelje zvanično postala najviša stambena zgrada na svetu, pošto je dostigla konačnu visinu od 470 metara.
 Neboder u Njujorku najviša stambena zgrada na svetu
Foto: Pixabay
Neboder u 57. ulici na Menhetnu, takozvanoj Ulici milijardera, imaće po završetku izgradnje 131 sprat, na kojima će biti smešteno 179 ultraluksuznih apartmana, prenosi "Njujork post".
 
Apartmani su u prodaji od prošle jeseni po početnoj ceni od 6,9 miliona dolara, dok je trenutno najskuplja raspoloživa stambena jedinica petosoban stan na 112. spratu po ceni od 63 miliona dolara.
 
"To je sada najviša stambena zgrada na svetu", kaže Gari Barnet, direktor građevinske kompanije Ekstel, koja je zajedno sa kompanijom Šangaj investment radila na ovom projektu.
 
Prvih sedam spratova "Central Park Tower"-a zauzimaće robna kuća Nordstrom, a u zgradi će se naći i šest restorana, privatni klub za vlasnike, spa i fitnes zona. Za potrebe zgrade konstruisan je i vrlo brz lift koji može preći 100 metara u svega deset sekundi.
  • Beho

    26.09.2019 08:37
    Omiljeni Srpski proizvod - behaton !
  • Lexv

    26.09.2019 00:17
    Liftovi
    Kod nas bi napravili dva lifta od kojih bi jedan stalno bio u kvaru a drugim bi vam trebalo sat vremena da se spustite zbog cekanja i brzine. I naravno, bez parkinga(ili bi eventualno behatonirali deo Central parka i tako napravili parking za stanare).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja