Španski sud zabranio Rajaneru da dodatno naplaćuje ručni prtljag

Sud u Španiji juče je doneo presudu da je pravilo o naplaćivanju ručnog prtljaga niskotarifne avio-kompanije Rajaner "uvredljivo".
Španski sud zabranio Rajaneru da dodatno naplaćuje ručni prtljag
Foto: Pixabay (ilustracija)
To pravilo ne sme da se primenjuje u Španiji.
 
Radi se o pravilu koje je kompanija uvela krajem prošle godine, a potom je jedna putnica protiv nje podigla tužbu. Pravilo kaže da se većini putnika naplaćuje dodatni novac zbog unošenja većeg prtljaga u kabinu aviona.
 
Putnica koja je tužila kompaniju bila je prisiljena da plati 20 evra kazne jer je bez plaćanja karte po posebnoj ceni svoj prtljag od 10 kg unela u avion. Letela je na relaciji Madrid - Brisel.
 
Rajaner kao ručni prtljag dopušta samo male torbe koje mogu da stanu ispod sedišta koje je ispred putnika.
 
Avio-kompanija je poručila da uprkos presudi neće menjati svoja pravila, dok je sud naredio da se ova odredba ukloni iz njenih pravilnika.
  • Dragan

    10.12.2019 20:22
    @Jelena
    I sta hoces da kazes? Kompanija ti nudi da kreiras cenu leta. Ako ti se to ne svidja, zadto ne letis nekom od vecih kompanija? Hoce li cena karte bito manja tada? Nece.
    Ako ti se ne svidja, kreni lagano peske. Ionako kofer verovatno ima tockice.
  • Jelena

    22.11.2019 10:32
    WizzAir
    WizzAir isto posluje, placate dodatnih 20e za prtljag-karta od pocetnih 240franaka(~220e) me je na kraju iznela 315e jer sam ne znam ni ja sta morala da platim dodatno tipa vazuh koji disem i dve torbe od 10kg na ime dva putnika. Pritom moram online da odradim check in jer i to kosta dodatnih 10e po osobi a po svoj prilici cu putovati i odvojeno od partnera jer bih u suprotnom za odabir sedista morala platiti izmedju 21 i 27 eura.

    Konmentar pre mene - verovatno nikada niste putovali avionom
  • Air Smrdija

    21.11.2019 21:06
    Srbijancima je dozvoljeno samo jedno prase ispod sedista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja