Ambasador Srbije u Grčkoj: Još nema otvaranja granica, plaže zatvorene do daljeg

Mere prema turistima su nešto što mogućnost letovanja u ovoj zemlji "drži na dugom štapu", rekao je ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.
Ambasador Srbije u Grčkoj: Još nema otvaranja granica, plaže zatvorene do daljeg
Foto: Pixabay
"Mi smo jedna populacija koja je vrlo popularna u Grčkoj. Druga stvar, Grci veoma pomno prate situaciju u drugim zemljama iz kojih dolaze turisti, i Srbija se prema brojevima nalazi u sličnoj kategoriji kao i Grčka. Prati se takođe i epidemiološka situacija kod nas", rekao je Spasojević za TV Prva.
 
"Prvi kriterijum će biti bezbednost lokalnog stanovništva i bezbednost turista i u tom smislu jeste realno da Grčka otvori granice za nas, međutim i sam premijer je rekao da je su mere popuštanja još na nivou plana i da će sve biti procenjivane od strane eksperata. Naglasio je da će Grci morati da nastave da žive sa virusom. Ministar turizma je rekao da je moguće uvođenje brzog testiranja, ali se još ne govori zvanično o otvaranju granica", rekao je Spasojević.
 
Na pitanje da li se u Grčkoj priča o tome kako će se kontrolisati ulazak u vodu, kako će izgledati odlazak na plažu, ambasador kaže da je situacija vrlo neizvesna.
 
"Organizovane plaže ostaju zatvorene do daljeg. Kad bude ukinuta 24-časovna zabrana kretanja moći će da se organizuje individualan odlazak na plažu. Čak i kada se otvore bašte restorana i kafea, biće to pod striktnim merama, tako da pitanje plaža ostaje veliko", rekao je Spasojević, podsećajući da na početku krize, kada su preporuke bile aktuelne, hiljade ljudi je otišlo na plaže i Vlada je već sutradan zabranila takve aktivnosti.
 
Grčka će relaksirati mere vrlo uskoro, pristup je da idu fazu po fazu i da se prati kako će se popuštanje mera odraziti na razvoj epidemiološke situacije, tako da je sudbina srpskih turista koji su planirali letovanje u Grčkoj još neizvesna.
  • John

    02.05.2020 21:25
    Letovanje u grckoj
    Evo ja se kupam u grckoj ali za vas neznam
  • stevica

    30.04.2020 17:26
    ..
    Ja bi se odrekao mora za nasu planinu, samo jos da apartman na Zlatiboru ne bude duplo skuplji od onog na moru.
  • Djura

    30.04.2020 13:59
    ?
    Dokle će da širite propagandu i stvarate utisak da je najbolje (za Srbiju)da se letuje kod nas.Pustite ljude da sami odluče ! NEĆU letovati kod nas !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.