Zabranjeni grad ponovo otvoren za turiste, uz određena ograničenja

Muzej "Carska palata", odnosno Zabranjeni grad u Pekingu, koji je bio zatvoren 25. januara zbog epidemije virusa korona, biće ponovo otvoren danas.
Zabranjeni grad ponovo otvoren za turiste, uz određena ograničenja
Foto: Pixabay
Posetioci treba unapred da rezervišu ulaznice preko interneta, a dnevni broj posetilaca biće ograničen na 5.000.
 
Posetioci moraju da pokažu svoju identifikacionu karticu i svoj zdravstveni kod koji može da se dobije preko aplikacije na mobilnom telefonu, pre nego što se uđe u muzej, prenosi Međunarodni kineski radio.
 
Onima čija je telesna temperatura viša od 37,3 stepena ili koji imaju simptome kao što su kašalj ili kratak dah, neće biti dozvoljeno da uđu. Takođe, posetioci moraju da nose masku tokom boravka u kompleksu i drže distancu od drugih.
 
Izložbe u zatvorenom prostoru biće i dalje zatvorene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.