Litvanija, Letonija i Estonija prave "putnički balon"

Letonija, Litvanija i Estonija otvoriće međusobno granice za svoje građane od 15. maja, stvarajući baltički "putnički balon" unutar Evropske unije u okviru ublažavanja ograničenja uvedenih zbog pandemije virusa korona, saopštili su njihovi premijeri.
Litvanija, Letonija i Estonija prave "putnički balon"
Foto: 021
"To je veliki korak ka normalnom životu", napisao je na svom Tviter nalogu premijer Estonije Juri Ratas.
 
Građani tri zemlje moći će slobodno da putuju u okviru regiona, ali svako ko uđe spolja moraće da bude u samoizolaciji 14 dana, izjavio je premijer Litvanije Saulius Skvernelis.
 
"Pokazali smo dobar primer izjavljujući vrlo jasno da samo zemlje koje su se uspešno suočile sa situacijom mogu da se otvore", dodao je on.
 
Prema Skvernelisovim rečima, Poljska i Finska bi mogle da budu naredne zemlje koje će se pridružiti bloku slobodnog putovanja.
 
Baltičko područje putovanja biće prvo takve vrste u evropskom bloku, gde je većina zemalja ograničila ulazak licima koja nisu njeni državljani i uvela karantin za dolazak putnika dok se virus korona širio evropskim kontinentom.
 
Planovi o selektivnom otvaranju granica pojavili su se i u drugim zemljama, tako Australija i Novi Zeland rade na obnavljanju putovanja između ove dve države.
  • Dragiša

    07.05.2020 12:30
    Eta Vodka
    Kakvi bre Evropski Rusi , to su predane duše ko i ovi naši Europejci .
  • Mate

    07.05.2020 09:04
    E tako se to radi
    Estonija prelepa zemlja. Pretpostavljam da su i druge dve isto. I narod je predobar i opusten i isti - pola Rusi pola evropski Rusi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja