Italija kreće sa "oživljavanjem opustošene ekonomije", moguća putovanja

Italija planira da omogući slobodno putovanje širom zemlje, postepeno ukida mnoge mere ograničenja uvedene u borbi protiv korona virusa i kreće u oživljavanje opustošene ekonomije, javlja Rojters pozivajući se na Nacrt uredbe u koji je imao uvid.
Italija kreće sa "oživljavanjem opustošene ekonomije", moguća putovanja
Foto: Pixabay
Italija je bila prva evropska zemlja koja je u martu uvela stroga državna ograničenja u nastojanju da zaustavi bolest, a počela je polako da popušta kako broj novih slučajeva opada.
 
Nacrt uredbe, koji bi trebalo da bude usvojen danas, predviđa da se kretanje unutar regiona dozvoli od 18. maja, a međuregionalne zabrane putovanja treba da budu ukinute 3. juna.
 
Uklanjanje putničkih barijera predstavljaće veliku prekretnicu na putu Italije ka oporavku, a vlada se nada da će spasiti predstojeću sezonu, kada Italijani tradicionalno beže iz gradova tokom letnjih odmora.
 
Fabrikama je dozvoljeno da se pokrenu 4. maja, a prodavnice bi trebalo da budu ponovo otvorene u ponedeljak. Regioni mogu ponovo da aktiviraju sve sektore ekonomije koji su još zatvoreni, sve dok se poštuju sigurnosni protokoli.
 
Nacionalne zdravstvene vlasti nadgledaće situaciju kako bi osigurale da se infekcija ne proširi, navodi se u uredbi, a gradonačelnici mogu da intervenišu i zatvaraju javna mesta ako se socijalno distanciranje pokaže nemogućim.
 
Gotovo 31.400 Italijana umrlo je od Kovid19 od izbijanja krize, 21. februara, što je treća po veličini smrtna stopa na svetu posle SAD i Velike Britanije. Broj potvrđenih slučajeva iznosi 223.096, što je peto mesto u svetu iza Sjedinjenih Država, Španije, Britanije i Rusije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja