Trajekti do grčkih ostrva kreću u ponedeljak

Pomorski saobraćaj između kopnenog dela Grčke i njenih ostrva obnavlja se u ponedeljak, pošto je ukinuta zabrana putovanja uvedena zbog epidemije korona virusa.
Trajekti do grčkih ostrva kreću u ponedeljak
Foto: Pixabay
Predstavnici pomorskih prevoznika kažu da su rezervacije za ponedeljak zadovoljavajuće i da su mnogi građani koji imaju kuće za odmor na ostrvima "jedva čekali taj dan".
 
Trajekti i brodovi će saobraćati sa 50 odsto kapaciteta uz strogo poštovanje mera zaštita svih putnika, uključujući i merenje temperature pre ukrcavanja i ispunjavanje specijalnog upitnika za putnike koju putuju duže od 30 minuta.
 
Neće moći da se ukrca niko ko ima simptome infekcije ili je u proteklih 15 dana bio u kontaktu sa nekim obolelim. Svi putnici moraće da poštuju propisanu fizičku udaljenost od 1,5 metara u svakoj zoni i u svakom trenutku.
 
Sedam ferija krenuće u ponedeljak iz luke Pirej za Kiklade, Hios i Krit.
 
Otvaraju se kafići i restorani
 
Kafići i restorani u Grčkoj spremaju se da ponovo počnu da rade u ponedeljak.
 
Tri od deset ugostiteljskih objekata, međutim, neće moći da počne da radi, rekao je Nikos Nufudis iz Solunske ugostiteljske inicijative. On je objasnio da samo 2.000 objekata u Solunu imaju dozvolu da postave stolove i stolice na otvorenom.
 
Kafei i restorani će biti otvoreni uz neka ograničenja koja uključuju i da razdaljina između stolica mora da bude između 70 centimetara do 1,7 metara i da u prostoru sme da sedi najviše do šest gostiju.
  • Alkos

    24.05.2020 10:40
    Nema šanse
    Uz ovakove ludačke mere svih mogućih zabrani, preporuka, propisa...nema šanse da ovog leta igde putujem i da kidam sebi živce!
    Ostajem u mom Novom Sadu, pa ispred prodavnice, na klupici pored, laganica, da cirkam 'ladnog pivkana!
    Šta'š lepše?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.