Grčka zatvorena za turiste do ponedeljka u 23 časa, kako će izgledati letovanje

Turisti ne mogu da uđu u Grčku do ponedeljka u 23 časa.
Grčka zatvorena za turiste do ponedeljka u 23 časa, kako će izgledati letovanje
Foto: Pixabay
To znači da svi koji su planirali da svojim vozilima krenu na put i u ovu zemlju uđu već 15. juna u ranim jutarnjim časovima - moraju da promene plan i na grčku granicu stignu tek posle 23 časa.
 
Ovo je zvanična odluka grčkih organa koja je unela dosta zabune, naročito kod turističkih agencija, ali koja je u ovom trenutku na snazi.
 
Takođe, grčka granica prema Makedoniji ostaje zatvorena najverovatnije do 1. jula, pa se u Grčku može ući samo preko Bugarske.
 
Ova odluka unosi nedoumice i kada je reč o prvom letu Er Srbije prema Atini, u ponedeljak, 15. juna u ranim popodnevnim satima. Naime, ne zna se da li će se zabrana ulaska turista pre 23 časa odnositi i na putnike koji stižu avionima u Atinu ili Solun.
 
To bi značilo da bi, dok nema zvanične odluke, let morao da se pomeri za kasno uveče ili da putnici moraju da se testiraju i idu u karantin. S obzirom da je za 15. jun tokom dana planirano mnogo letova sa raznih destinacija, pretpostavlja se da će ipak na vreme biti saopštene precizne instrukcije.
 
Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže za RTS da od ponedeljka od 23 sata naši građani mogu da uđu u Grčku bez ikakvih testiranja i mera karantina.
 
Postoji interesovanje za prve polaske, kaže Seničić dodajući da su neki aranžmane uplatili još ranije, a nešto su i novi gosti. Prvih nekoliko grupa putuje na jonsku obalu, u severnu Grčku, istočni deo obale, kao i na treći prst Halkidikija.
 
Na plažama je potrebno držati fizičku distancu, a direktor Jute smatra da uvedene mere neće u značajnoj meri uticati na kvalitet odmora.
 
Ruta putovanja nešto je drugačija. Obično se u Grčku ulazilo iz Makedonije, ali to ove godine neće biti moguće jer ta zemlja još nije otvorila svoje granice. Ove godine u Grčku će se putovati preko Bugaske, sa kojom su granice otvorene 1. juna.
 
Novine očekuju turiste i kada je reč o smeštaju. U privatne objekte neće moći da se uđe pre 12 časova, a u hotele ne pre 16 časova.
 
Seničić kaže da su rokovi za ulazak pomereni zbog propisanih mera dezinfekcije. Takođe, neće više biti švedskih stolova, već će svi gosti biti usluživani direktno. 
 
Direktor Jute navodi da bi do kraja juna trebalo da budu poznate informacije o čarter letovima za grčka ostrva i Tursku, a nakon toga i za Egipat i Tunis.
  • Draco

    15.06.2020 14:39
    Vidim nema se para za Grcku
  • dragan preko

    13.06.2020 23:31
    A
    Idete do Makedonije i rikverc.
  • Lala

    13.06.2020 22:58
    Novosađanin
    Ako me agencija ne odvede tamo gde sam platio uplatio neka vrati pare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.