Hurgada i Šarm el Šeik primaju strane turiste od 1. jula

Egipat će od 1. jula dozvoliti turistima da posećuju popularna, ali udaljenija mesta u delovima zemlje koji su manje pogođeni epidemijom korona virusa, saopštile su egipatske vlasti.
Hurgada i Šarm el Šeik primaju strane turiste od 1. jula
Foto: Pixabay
Među prvim destinacijama koje će biti otvorene za strane turiste biće južni deo Sinajskog poluostrva, sa velikim odmaralištima Šarm el Šeik, Hurgada na Crvenom moru i Marsa Matruh na obali Sredozemnog mora.
 
U Egiptu je prošlog meseca dozvoljeno hotelima da primaju domaće turiste, dok rade smanjenim kapacitetom.
 
Egipatski ministar za antikvitete i turizam Halid el Anani izjavio je da će vodeće turističke atrakcije, kao što su piramide u Gizi i Tutankamonova grobinica u Luksoru, biti otvorene u bliskoj budućnosti, takođe uz ograničen broj posetilaca u isto vreme.
 
Prema podacima američkog Univerziteta "Džons Hopkins", u Egiptu je od korona virusa do sada preminulo skoro 1.380 ljudi, a zaraženo je više od 39.720.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.